Ilyen könnyített fekvenyomást szerintetek érdemes csinálni?
https://www.youtube.com/watch?v=L9QVLTN3ckE
Én ma kipróbáltam két gumiszalaggal és tényleg kb 20-30 kilóval nagyobb súllyal nyomtam fekve, mint amit tényleg elbírtam volna..
Az alján levesz sok terhelést, ahogy meg nyomod felfele egyre nehezebb.
Én személy szerint nem alkalmaznám, van sok más gyakorlat ami nem ilyen eszközigényes.
Nem értem mire jó. Azoknak a gyakorlatoknak a könnyített verziójának van értelme, amelyeket nem tudsz még megcsinálni, pl. vannak húzódzkodásra rávezető gyakorlatok, ha valaki még nem tudja felhúzni magat (pl. negatív húzódzkodás), vagy fekvőtamaszra a térddel könnyített teljesen kezdőknek. Vagy ugyanez mondjuk hídnál.
De fekvenyomásnál, ahol akkora súlyt teszel fel, amekkorát akarsz, mi értelme van? Ha egy adott súly nem megy, akkor emelsz kevesebbet, és kész.
Világbajnok erőemelők csinálják ezt, szóval biztos nem hülyeség
Kb ugyan az, mint a deszkával nyomás, csak itt teljes a mozgástartomàny
Erőemeléshez sem mindig oké.
Ha számodra a fekvenyomás kritikus pontja a teteje, csináld.
Ha nem mersz nagy súlyokkal dolgozni, mindig félsz 1-3 ismétléses másoknál, csináld.
Minden más esetben értelmetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!