Nem tudok guggolni a vállam miatt?
Mostanában kezdtem el a guggolást, de nagyon nem megy.
Alapból kellemetlen hogy a vállaimat nem tudom annyira hátrahúzni, hogy kényelmesen tudjon a rúd a csuklyámon lenni. Ez még a kisebbik probléma. A főbb probléma az, hogy az egyik vállam egy kicsivel előrébb van, mint a másik. És előfordult, hogy guggoltam, és a rúd elforgott. Mármint vízszintes maradt a rúd a talajhoz képest, de nem volt pár huzamos a vállaimmal. És ezt szemből a tükörből én észre sem vettem, és nem is éreztem. Csak a sorozat után éreztem hogy full bedurrant a hátam baloldala. (Ami ugye korrigálta az elforgott rudat) Az edzőtársam erősített meg benne, hogy a rúd elfordult. Nem tudom mit csináljak, amikor már nehezebb súllyal guggolok, nem nagyon tudok rá figyelni hogy mindkettő vállam pontosan ugyan annyira legyen hátul. És mint mondtam érezni nem is érzem. Konkrétan abban a hiszemben vagyok hogy mindkettő vállam a maxig van hátrahúzva. Ami a poén az egészben, hogy az a vállam, ami alapesetben előrébb van min a másik, az marad jobban hátul, és amelyik alapból hátrébb van, az jön előre guggoláskor.
Smith gépen ugyan olyan hatékonyságú lenne a guggolás? Ott ez a probléma nyilván nem jelentkezne...
Smith gépen is lehet guggolni, igen.
Érdemes nyújtani a vállövet és egyéb részeket ahhoz hogy rendesen tudjon guggolni az ember. Nem bonyolult, két hét alatt korrigálható annyira, hogy guggolás kompatibilis legyen.
Amúgy lehet variálni, hogy hova teszed a rudat. Van aki egész hátra (így előrébb dől) míg mások konkrétan épp a nyakuk mögé helyezik a súlyt, és így egyenesebb a testük is. Ki kell kísérletezni. Úgy ahogy az elöl guggolást is.
Ugye nemcsak fekvenyomsz?Fejfölé nyomást is csinálj.A fekvenyomás jó gyakorlat,csak a tulzásbavitele egy előreugro vállú gorilla kinézetéhez vezet,amit meg lehet figyelni egyeseknél.
A vállöv mobilitását kell megoldani,nem pedig másik gyakorlatot keresni.
Ugyanis a fő problémádat ,a kötött vállakat ,nem oldja meg a Smith gép
Prehabilitáció, mobilitásfejlesztés, amíg nem megy rendesen.
Smith keretes guggolás nem sokat ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!