Miért fáj a vállam az edzéstől?
Nem elhagyni kell gyakorlatokat.Mert a végén egy rokkantkocsiba fogsz ücsöröni,mert gyalogláskor is fájni fog ez-meg az.(50 vagyok és nyomogatok elég rendesen.Nincs bajom vele.)
Hanem meg kell érteni valamit.
Nyakmögötti nyomás.
Tisztázunk valamit.
A gyakorlattal nincs semmi baj,annak ellenére,hogy ezt olvasni lépten nyomon.Nehogy eszedbe jusson az egyik legjobb gyakorlatot használni!!Hisz ez életveszélyes!!
Nem a gyakorlatokkal van baj,hanem veled.
Ettől még kerülheted a nyak mögötti nyomásokat,csak legyél vele tisztában.
Kötöttek az izületeid,a lapocka,azért fáj a nyak mögötti nyomás,nem másért!
Nyak mögül nyomtak 50 évvel ezelőtt is,meg most is.Klokov 220 kilókat nyomogat,és nem látom hogy nagyon össze lenne szakadva.Súlyemelőktől kezdve testépítőkig nyomtak igyis,ugyis,és semmi bajuk nem volt,nincs.
Jah kérem,a szertorna kicsavarja a vállaidat?Jó,akkor mond azt,hogy alkalmatlan vagyok rá.
Nem tudod hátrafeszíteni a csuklódat szakításnál?Ne menj súlyemelőnek.
Egy szónak is száz a vége.Találsz egy csomó válövkörüli gyakorlatot a neten,amik lazitanak,segítenek,hogy mobil legyél,Rotátorköpenyre,lapockára.Ha mobilis leszel,nem lesznek gondjaid.
Addig persze ne csináld,ha bemelegítés után is fáj.
Állighúzást nem csinalok.
Viszont mellighúzást 80-90 kilokkal szoktam.
Ennek a variácioja,mikor állva indítod a húzást,jó magasra.A fogás szélesen van.
Ez kimondottan felsőhát centrikus gyakorlat,és a trapézizmok növögetnek tőle.
Itt is érvényes,hogy szabályos legyen a forma.És ha nem csináltad még soha,akkor ne is kezdd el nagy terheléssel,mert sérülés lesz a vége.Sulyemelő kiegészitő gyakorlat egyébként.
A lehuzást nem értem.
Nem volt rola szo..
A lehúzás alatt a sima csigás lehúzást értem mellhez, hasonló mint a nyakmögé húzás, csak elől húzod le.
Ez a mellig húzás alulról indítva, ez egy oldalsó delta+trapéz gyakorlat, de én azért ezt sem csinálnám, de ezt érezze mindenki magának...
Tehát amit ugye mindenki elfelejtett a sok okosság mellett, hogy a legeslegfontosabb a gyakorlatok helyes kivitelezése. de persze ugyan úgy fontos a jó alapos bemelegítés, és megfelelő ízületi mobilitás. A fekvenyomástól azért fáj mindenkinek a válla, mert a testépítők nem tudnak fekvenyomni. (És itt az ideje a piros pacsinak ,ha eddig nem nyomtad volna meg.)
Írtad, hogy mostanában kezdtél el edzeni.
Ha teheted, menj el egy !JÓ! edzőhöz, aki megtanítja az alapokat, hoyg ráérezz a dolgokra, kivitelezésekre.
Plusz még érdemes nézni a powerbuilderes srácok oktatóvideóit is yourubeon, mert testépítők ugyan úgy hasznát vehetik.
Erősítsd a rotátor köpenyedet, (külön gyakorlatokkal is érdemes, de a legfontosabb, hogy legyenek egykezes gyakorlatok mindenből, mert azok remekül edzik a stabilizátorokat), és amiben igazuk van a srácoknak, hogy az állhoz húzást érdemes kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!