Már 1 éve fáj a vállam. Szerintetek a szteroid injekció hatásos lehet? Van valakinek azzal kapcsolatosan tapasztalata?
A váll érdekes dolog.
Nekem judo miatt fájt. Majd 1 évig kellett pihennie mire rendbe jött. Sokaknak soha nem jön rendbe.
Az injekcióról meg nem te, vagy a Gyakori önjelölt szteroidhuszár gyúrós majmaira hallgass, hanem az orvosra!
- Tudom, hogy nem a dopping szteroidra gondoltál.
- Igen, nekem 1 év volt. :( Addig nem hogy sportolni, de még öltözni, vagy ...kitörölni is fájt.
- Ha túlerőlteted, műtétet kockáztatsz!
Jaaa, hogy neked az alapvető dolgok sem mentek, na azért úgy már más a helyzet. Ha ennyire rányomná a bélyegét a mindennapjaimra, akkor persze én se erőltetném, de nekem semmi bajom alaphelyzetben vele. Mint már említettem, tudok vele mindent csinálni, nem fáj. Vmikor kicsit jobban megerőltetem edzésnél, akkor előjön és ez zavaró. Mivel ortopédus és egyben sportorvos mondta, hogy nem lát az MR-en semmi durva dolgot, így nyugodtan edzek vele, csak figyeljek rá. Persze ha nekem is annyira elviselhetetlenül fájna, akkor nem nyüstölném, azért volt az a több hónap kihagyás. Most ha be is durran, pár nap, vagy max 1 hét után megint jónak érzem.
Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy te 1 évig alig tudtál öltözni, mert úgy is fájt? Akkor ott valami nagy gond lehetett. Nálam kopásos gyulladásra gyanakszanak, amit hiába pihentetek, sokat nem fog használni. Annyit érek el vele, hogy pihentetem 2-3 hónapig, elmúlik, nem fáj, de utána ha elkezdem használni, visszajön. Ezért idegesítő :( Evidens, hogy ha fáj és úgy érzem, nem bírja a terhelést, akkor nem edzek vele. Na de ha sok idő eltelik és ha úgy érzem, hogy jó? Idegőrlő ez az egész.
Szteroid injekció amit használnak gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Mindössze ennyi. Azert nem jó ötlet mivel a kiváltó okot nem szünteti meg. Szerintem nem segít sőt árthat is. Én nem engednem . Mi az hogy sérült az AC ízület ? Milyen sérülés ?
Ha valóban az ízület sérült akkor ez off de én a helyedben egy jó masszorhoz inkább mennek.
Azért mondom mert 90% van a rotator köpeny surlodik a felette lévő csonttal és az szokott begyulladni. Tipikusan előjön a sportolóknal. Ezért kérdezem mi alapján lett megallapitva hogy az AC ízület sérült ? Milyen sérülés ez ? Az izuleti fájdalmat nagyon ritkan okozza maga az ízület.
Ez igaz amit irtal,viszont miért nem csokken a gyulladás mértéke ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!