Már 1 éve fáj a vállam. Szerintetek a szteroid injekció hatásos lehet? Van valakinek azzal kapcsolatosan tapasztalata?
Az a helyzet srác, vagy csajszi, hogy tapasztalatól írom, hogy a környező izomzatnak, (de még a bokádnak is!!!) lehet rá komoly hatása.. Sokat szívtam én is a vállammal, és mostanában, ha csak a fájdalom apró szösszenetét érzem elugrok a csontkovácsomhoz, aki egyben meg is masszíroz, plusz használ ilyen ilyen kamu cuccnak tűnő dolgokat, és onnantól újabb 2 hónapig tökéeltes. Ő úgy írta le a problémát, hogy ha a hátadnál, a lapockák környékén letapad, vagy becsomósodi kaz izomzat, akkor az magával húzza a vállat is, és ezért fáj, ezért függ össze az egész rendszer. Egyébként pedig érdemes rotátor köpeny erősítő gyakorlatokat csinálni, mert az egyik sokkal erősebb (azt hiszem a kirotátorunk erősebb, és a berotátor a gyengébb, főleg azoknál, akik rendszeresen edzenek, pl fekevenyomnak, de lehet, hogy pont fordítva) plusz érdemes egykezes gyakorlatokat is csinálni rengeteget, hogy fejlődjenek a stabilizátorok, ne pedig a rotátor köpeny vegye fel azt a terhelést, amit más izomzatoknak kellene. Érdemes elhagyni a kétkezes fekvenyomást is egy darabig, amíg lemegy róla a gyulladás, illetve megtanulni a gyakorlat helyes kivitelezését (erőemelő style ra gondolok). Nekem még rengeteget segített egy xiloxnak nevezett vényköteles gyulladáscsökkentő gyógyszer (nem szelektív gyulladáscsökkentő, szóval ne csodálkozz, ha a gyomrodnak oda ver majd) elég erős, és eléggé rombolja a májat is, szóval olyan túl hosszú időn keresztül nem ajánlom a haználatát. (Bár szerencére gyors, szóval nem is kell sokáig hsaználni)
Nekem ezek megoldottak minden problémámat, pedig sokat szenvedtem én is a vállammal.
Mondom, ami fix, hogy kell:
Egykezes gyakorlatok
Csontkovács
Rotátor köpeny erősítése.
Jobbulást és jó edzést . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!