Miért nem lettem izmosabb a súlyzós edzéstől?
5 éve rendszeresen végzem saját testsúlyos edzést, elértem egy viszonylag jó formát. Egy éve elhatároztam, hogy elkezdek súlyzózni is. Alapgyakorlatokkak, alacsonyabb ismétléssel, stb. De kb semmit nem fejlődtem tőle. Így egy év után ugyanúgy nézek ki. A saját testsúlyos edzéssel elértem volna a genetikai maxomat? Natural vagyok.
Azt még hozzátenném, hogy a calisthenics edzéseim sem voltak gyengék. Volt benne egykezes húzódzkodástól, fekvőtől kezdve minden.
1. Progressive overload
2. Izom növekedésnek nem megfelelő étrend. Néha deficitben vagy, néha maintenance néha többlet és ugyan ott vagy.
3. Kaotikus edzés. Rossz edzésterv. Vagy annak túl gyakori váltogatása, ami meggátolja az muscle mind kapcsolat kialakulását és emiatt nem tudod progresszívan emelni a súlyokat és attól függetlenűl, hogy mindig más gyakorlatot csinálsz és úgy érzed izom lázad van, mert új stimulust adsz, a súlyok nem változnak és lényegében ugyan ott tengődsz.
4. Csak szimplán 5 év kemény edzés után megfelelő étrendel elértél egy olyan szintre ahol már csak inkrementáis változások vannak.
5. Lehet nem méretre edzetél hanem erőre. Az erő növekedése meg nem feltétlen jelent izomnövekedést. Lehet csak az izom rostjaid nagyobb százalékát használod fel az adott gyakorlatnál így erősebb vagy, de ugyan akkora az izomtömeged.
Vagy akár mindezeknek valamilyen keveréke.
Hírtelen, unatkozva várva valakire ennyi jutott eszembe.
Kaja?
Napi 1,8-2 g/testsúlykilogramm állati fehérje, hízásra hajlamosságtól függően napi 3-7 g/testsúlykilogramm komplex szénhidrát. Kezdetnek. De amit a többiek is írtak, pihenés (8 óra alvás minden nap egyhuzamban), pár alap tápkieg (havi 15-20-ból bőven kijönnek), ezek mind számítanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!