Van valami az elmeletemben? 😂
Egy évvel ezelőtt figyeltem a mai gyúrósokat, és nem értettem, hogy miért szebb a teste egy saját testsullyal edző, vagy úszó embernek, és miért jön be jobban a nőknek ez a testalkat. Az edzésmódszerülben találtam meg a hibát. Ezekkel az izolálgatós edzésekkel felborítják az egyensúlyt a testükben, és full amorf hatàsa lesz az egésznek. Pl a túlfejlett karok nagyon gyakoriak a rengeteg karozàs miatt, és akkorb an ez a tipikus gyúrós testalkat nagy karokkal, kicsi háttal. Undorító.
1 éve elkezdtem alapgyakorlatokra alapozni az egész edzésemet, nem hasznàlok övet, térbandázst, semmi segédeszközt, és sokkal szebb a testem, az egész tartásom. De képpel is tudom ezt bizonyítani.

Normális naturál testépítő program tele van olyan gyakorlatokkal, amiben több izom dolgozik egyszerre és viszonylag kevés izolált gyakorlat van.
Azaz fekvenyomás rúddal/szabadsúlyokkal, mellről emelés, felhúzás, húzóckodás, evezés, gugolás stb...
A sajáttestsúllyal edzőknek többnyire alacsonyabb testzsírszázalékuk van, meg sokuk egyátalán nem edz lábra vagy ha igen, akkor is 2-3 hetente, mert a lábon lévő extra súly megnehezítené a gyakorlatok elvégzését.
Mindenkinek más a preferenciája így nem lehet kijelenteni melyik szebb egy nőnek főleg férfiként, de egy testépítő felépítése sokkal esztétikusabb, mert nem az a célja, hogy 30mpen át tartsa a Front Levert hanem kifejezetten erre edz arányosan izmosságra edz.
Meg amúgy sok calisthenicsel foglalkozó ugyan úgy edz a konditeremben, csak több sajáttestsúlyos gyakorlatot használnak. Van egy Street workoutos versenyekre járó ismerősöm. Ugyan úgy gugol, felvenyom meg különféle izolációs gyakorlatokat csinál.
Pl.: Itt egy híresebb youtuber
https://www.youtube.com/user/GeekAMD
Austin Dunham
Ha megnézed ő is akkor lett igazán esztétikus, amikor elkezdett konditerembe járni. Van egy videója, ami részletesen kifejti, hogy elkezdett klasszikus konditermi gyakorlatokat végezni és akkor fejlődött a legtöbbet a kinézete.
"a tipikus gyúrós testalkat nagy karokkal, kicsi háttal. Undorító"
Az nem testépítés, hogy valaki lejár a konditerembe a karjaira edzeni. Ilyen példákat ne is hozz fel.
Calisthenicsel 65-70 kg leszel sokáig míg nem kezdesz el céltudatosan tömegelni, akár csak lean bulkolni és hypertrophyra edzeni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!