Szerintetek van ráció az elméletemben?
Régen,szüleink,nagyszüleink elég korán házasodtak,16-18 évesen,aztán már jöttek is a gyerekek stb. Akkoriban nem volt annyi lehetősége az embernek kiélni magát,kipróbálni több mindent,ezért én azt látom,hogy a mai házasságok sorra mennek tönkre,megcsalás,válás,stb.(45-50 éves korosztály)
Viszont ha körül nézek a mai fiatalságban,manapság a fiatalok korán kezdik a bulizást,szexuális életet,pasizást,csajozást,így később inkább vágynak a tartós kapcsolatra.Nem hiába van az a mondás hogy kurv.ból lesz a legjobb feleség.
Szerintetek lehet az elméletemben igazság,hogy a mostani fiatal korosztály (15-25) tartósabb,jobb házassága lesz mint a szüleinké volt?
19/L
Kizártnak tartom.
Manapság sokkal több minden szól közbe, meg nem hinném, aki a bulizós életet részesíti előnybe, az képes egy 40 éves kapcsolatot fenntartani.
Aki ezt a mondást kitalálta, nem hinném, hogy a tartósságra értette.
Cáfolom.
Sem a szülők, sem a nagyszülők nem házasodtak 16-18 évesen. Sokkal idősebben. 16-18 évesen 100 évvel ezelőtt házasodtak. Nem azért válnak el, mert nem élték ki magukat.
A mai fiatalabb korosztály korábban kezd mindent, ez igaz. De ez alapján a házasságban is korábban ugrik bele - lásd a rengeteg kérdést, hogy 17 évesen mikor fog már eljegyezni. Tehát alapvetően felelőtlenebbek. Simán nőni fog a válások száma. Egyre kevésbé veszik komolyan ezt az "intézményt" és egyre kevésbé működnek együtt a párok, nem tudnak kompromisszumot kötni, jóval individualistábbak és már egyáltalán nincs sem társadalmi, sem gazdasági kényszere annak, hogy benne maradj egy házasságban.
Ekkora hülyeséget rég hallottam :D :D
Jó feleség nem a férjedet megelőző partnerek számától leszel, amíg ilyen hülyeségeket gondolsz, inkább ne menj férjhez -.-
Első párom lesz a férjem nemsokára, és képzeld, MINDIG IS komoly kapcsolatra vágytam, nem kellett x pasit kipróbálnom ahhoz, hogy ezt tudjam. Persze nem azért alakult így, mert olyan hű de erkölcsös vagyok, csak nem akartam görcsösen tapasztalatot gyűjteni, és megvártam, míg olyan férfival találkozok, akivel érdemes együtt lennem.
Attól hogy én ezt gondolom,szerintem még nem vagyok hülye.
Nekem is a jelenlegi párom az első férfi az életemben,és nem is tervezem hogy más lenne a jövendőbeli férjem,mivel én sem vágyom arra,hogy x férfit kipróbáljak,a tartós kapcsolat híve vagyok.Csupán egyik barátnőmmel beszélgettünk erről a témáról,és gondoltam megkérdezem mások mit gondolnak.
Ez egészen biztos, hogy nincs így, ugyanis a "tartós kapcsolatra vágyás" nem azonos azzal, hogy meg is valósulnak a tartós kapcsolatok.
A múltban sokkal erősebben hatott a társadalmi elvárás/nyomás, a válás nem volt olyan szinten elfogadott, mint manapság. 100 évvel ez előtt egy elvált nő minden tekintetben hátrányos helyzetű, lenézett volt, manapság viszont már hétköznapi jelenség. Nagyanyáink korában egy elvált nő életképtelen volt férj/eltartó nélkül, manapság viszont ez már nincs így.
A mai fiatalok sokkal kevésbé hajlandóak az egyéni érdekeiket alárendelni a közös érdeknek egy házasságban, mint régebben.
A ma emberének sokkal fontosabb az EGO, mint a CSALÁD. A hagyományos értékrend kisöprése után még nem igazán talált a jelenlegi fiatal generáció mindenki számára szebbet, jobbat, így amíg az útkeresgélés tart, marad a káosz.
19 évesen mindenki azt hiszi, hogy az akkori párja lesz a férje.
Te kibuliztad magad? Kiélted magad? Korán kezdted? Ha ő az első pasid, akkor nem hiszem! Akkor mi lesz? Hozzámész és 40 évesen meghülyülsz és bulizni meg pasizni mész majd?
Mert ha nem élted ki magad, akkor a TE elméleted szerint, ez a kapcsolat sem lesz tartós!
Nincs benne ráció. Amikor még ilyen korán házasodtak az emberek, szégyen volt a válás, és nem is igen volt rá példa, és szerintem a házasságok ugyanannyi része volt rossz, mint most, csak ez titokban maradt. Az asszony tűrt, és kész. A mi szüleink (50-60-as évek szülöttei) meg ugyanúgy buliztak, piáltak stb. nem beszélve a szexuális forradalomról.
Az elméleted nem helytálló, de ez úgyis bebizonyosodik 10-15 év múlva, amikor a mai fiatalok házasodnak.
Nincs.
1. a bulizás még nem cédáskodás (persze van kivétel, de nem általános)
2. a válásoknak többféle társadalmi oka is van: szociális, életmentalitás, felelőtlenség stb.
A médiának is nagyon nagy a felelőssége abban, hogy manapság a házasfelek a dolgok könnyebbik oldalát fogják meg: nem képesek megküzdeni egymásért, a házasságuk megmaradásárt. A legkönnyebb elválni, kiszállni, aztán mindenkit a sorsára hagyni a "hánykolódó" hajón. Új társat keresni. Aztán persze kezdődik minden elölről: a gondok később ugyanazok lesznek, mint az előző házasságban, mert a mindennapokért meg kell küzdeni: munka, háztartás, a gyerek nevelése, taníttatása stb., stb...
Abszolút nem jól látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!