Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki mit gondol erről a cikkről,...

Ki mit gondol erről a cikkről, és véleményről?

Figyelt kérdés

[link]

i, Jelzem lehetőleg a cikk (angol) és esetleg a hozzászálósok elovlasása után formáljatok véleményt

ii, Én itt nem kívánok vitázni senkivel felttetem egy kérdést, arra válok válaszokat (amik ezen esetben vélemények)

iii, Csak a kijelölt témára reagáljatok nem az elmúltnyolcév vagy akármi más

iv, Ismétlem, csak a cikkben leírtakat citáljátok és azzal kapcsolatos véleményeket nyilvánítsatok.

2013. aug. 13. 20:33
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
"válok válaszokat" - Lökjétek a padlóla le!
2013. aug. 13. 21:33
 2/10 anonim ***** válasza:

" hozzászálósok "

Én meg el vagyok szállva, 2 l-el.

2013. aug. 13. 22:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Elgépelésektől függetlenül, gyanítottam, hogy válaszadói potencia áll majd fenn, no de mindegy is.
2013. aug. 13. 22:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem kell túlértékelni a cikk politikai súlyát.
2013. aug. 14. 00:16
 5/10 anonim ***** válasza:

"But Felcsút is also home to Viktor Orbán, Hungary's powerful prime minister who is a football fanatic and has changed the law to facilitate such developments."

Itt a stadionról beszél és mosolyogtam. Később meg írja, hogy 6 milliárd támogatást kaptak szponzoroktól, aminek a fele Felcsútra ment. Már látom a lelki szemeim előtt, hogy a stadion ünnepélyes átadása után pár év múltán, egy omladozó, repedező (mivel szinte biztos vagyok benne, hogy nem semmi összegeket lopnak ki belőle), szétbarmolt, használhatatlan betonszörnyeteg lesz, a semmi közepén.

"I'm sure he believes there should be fair and free elections, but the system he's building now is working against those principles,"

Szerintem meg nagyon nem akar szabad és fair választásokat. Ha így lenne, akkor nem fordult volna meg a fejében az elő- és elő-elő-regisztráció... Azt meg nem mondhatják arra a baromságra, hogy spórolni akartak vele, mert akkor nem küldözgetnék 900 millióért a semmitmondó leveleket.

"But the new constitution, plus the speed of reform and legislation, is seen as politically incorrect in Europe."

Inkább azzal van a baj (és szerintem az EU-t is az zavarja), hogy senkit nem kérdeztek meg az új alkotmány tartalmáról, vagy az ún. "reformok" programjáról... Normális országban, ahol esetleg új alkotmányt írtak, ott elő szokott fordulni az, hogy népszavazáson kérdezik meg, hogy mi legyen benne... Ráadásul nem a magyar emberek 2/3-a mondta azt, hogy legyenek ők a kormánypárt, hanem csak a szavazáson részt vett emberek. Szóval szerintem mindenképpen egy tényleg 2/3-os népszavazást kellett volna külön kiírni csak az alkotmányra, hogy valóban elfogadható lehessen.

Aztán meg jön a nemzeti együttműködéssel... hahaha

Tudom, hogy nem mindent emeltem ki, de nekem semmi újdonságot nem tartalmazott a cikk. Akinek tartalmazna valami hírértékűt az meg nem beszél angolul, hogy elolvassa.

A véleményem az, hogy ügyesen belinkeltél egy idegen nyelvű cikket, amit csak nagyjából az átlag feletti IQ-val rendelkező emberek képesek elolvasni és értelmezni. Így kiszűrhető a sok idióta komment és ez tetszik!

Máshol keményebben megy az egypártrendszer visszaállítása, de viszont szerintem kicsit erős dolog Putinnal összehasonlítani a "Kedves Vezetőt". Ég és föld a két ember között a különbség.

Egyébként csak annyit végezetül, hogy nagyon félek attól, hogy újra ezek kerülnek hatalomra. Tényleg, nagyon félek...

2013. aug. 14. 01:09
 6/10 A kérdező kommentje:

"I'm sure he believes there should be fair and free elections, but the system he's building now is working against those principles,"

Ez azt jelenti hogy --> Biztos vagyok benne, hogy fair és szabad választásoknak kell lennie, de az a rendszer amit most ő (Orbán) épít, ezen elvek ellen dolgozik.

Tehát ott egyetértesz vele. Amúgy meg, tudom, hogy itt nem újdonságokról van szó, csak az,hogy még UK-ban is, simán tájékozottak egyesek arról, hogy nagyságrendekben mi megy itt, és publikálnak is a legnagyobb sajtó orgánumokban, ráadásul az vezércikk is volt..de valszleg maradnak Orbánék. Kár.

2013. aug. 14. 13:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Én úgy fordítottam, hogy: "Biztos vagyok benne, hogy szerinte itt igazságos és szabad választásoknak kéne lennie, mégis az a rendszer, amit most épít, pont ezen princípiumok ellen van." Azért írtam azt, amit.

Egyébként nem feltétlenül amiatt lett vezércikk, mert Orbán benne van, hanem lehet inkább azért, mert egy olyan jelenségről szól, ami több közép- és kelet-európai országban is megfigyelhető. Csak erre a jelenségre legjobb példa a bort ivó és vizet prédikáló focista, Orbán Viktor.

2013. aug. 14. 14:29
 8/10 A kérdező kommentje:

"Egyébként nem feltétlenül amiatt lett vezércikk, mert Orbán benne van"

Ezt nem mondtam, de a helyzet valós és külföldön is rálátnak már csak ez is kellemetlen egyébként nem, hogy még az a demagógia amit itt van.

2013. aug. 14. 15:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez a cikk egyértelműen a Magyarország elleni összefogás jegyében született. Azok érdekeit képviseli, akik Magyarországot csak használni akarják, mint mi a wc-papírt vagy a fogkefét. Nem az ország érdekeit nézi a cikk író, hanem csak azt, hogy így már nem lehet kihasználni ezt az országot és a népét kiszipolyozni mert valaki tényleg az élére állt és védi bárkivel szemben.

Az fáj ezeknek az embereknek és az érdek köreinek, hogy a nép, az emberek nagyobb része is meglátta, hogy az orbán-féle kormánynál van az jó megoldás. Már ami a magyar emberek nagyobb részének jó. Ezért az ellenzék és külföldi támogatóik megpróbálnak minden pozitív eredményt negatívként beállítani és félre magyarázni.

Ezt igyekszik elérni a cikk írója is.

Szóval csak hazudnak, reggel éjjel meg este, mint az náluk, bal oldalon már szokás. Másra úgysem képesek.

2013. aug. 15. 00:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem a cikkről szóló véleményedet, hanem az abban foglaltakat kértem, hogy vizsgáld, de mind1, kellett egy ilyen válasz is.
2013. aug. 15. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!