Mennyi igazság lehet az elméletemben?
Én csak görgetett életútnak hívom, nem tudom van e erre valami szakmaibb kifejezés.
Szerintem ahogy halad az ember az életében úgy rakódnak egymásra az események, traumák, pozitív, negatív történések, mint a geológiában az egyes rétegek, általában a legrégebbi események nyomai vannak a legmélyebben, de előfordulhat valamilyen katasztrofikus esemény, ami felborítja az addigi sorrendet és összekeveredik minden, esetleg felszínre kerülnek a legrégebbi traumák is, ha nem voltak időben megfelelően feldolgozva.
Vagy mint egy háznál, hogy ha az alap hibás, akkor az a ház már ingatag lesz, ahogy az ember személyisége is.
Szóval történik egy esemény kisgyerekkorban és a következő eseményt már az első esemény tükrében értékeli az ember és ez így megy tovább, akár egész életen át, ha sosincs mélyebben átgondolva az életút. A sok negatív esemény hatására pesszimistább lehet az ember, ahogy halad a korral, még azt is rá lehet fogni, hogy bevonzza a bajt vagy a múltban történt traumák hatására kezd önsorsrontóvá, önsanyargatóvá válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!