Miért lehet, hogy edzésen jobban teljesítek, mint meccsen? Hogyan lehetne ezt javítani?
Figyelt kérdés
Már régóta kézilabdázok, és eddig jól is haladtam. Most azonban hiába érzem a fejlődést, ez meccsen nem igazán jön ki. Talán a teljesítmény kényszer hozza ki ezt belőlem. Mit tehetnék ez ellen?2015. jan. 9. 16:48
1/4 anonim válasza:
Teljesen ugyan így voltam, aztán az edző meccsen kevesebbet játszatott azzal az okkal hogy "adogatógépet játszol". Igazából azért teljesítesz rosszabul mert edzésen nincs tétje. Ha helyzetben vagy vállald el, ha meg félsz gondolj arra, hogy más is elrontotta már.
2/4 anonim válasza:
Teljesítmenyszorongás. Pszichológus.
3/4 anonim válasza:
Egyáltalán nem kell pszhiologus
Én 3 éve focizok nagypályán, és én is ugyan igy voltam
Edzésen nyugodt voltam tudtam jókat passzolni jó megoldásokat választani stb
de meccsen minnél előbb szabadulni akartam a labdától, eből jött a rossz passsz elenfélhez, rossz labda kezelés, pontatlan játék stb
kellet 1-másfél év amikor magamtól elérkeztem arra a szintre hogy meeccsen is ha a labda nálam nyugodt legyek, jó meg oldást válasszak stb.
Az a lényeg hogy amikor meccsen vagy nálad a labda vagy csak helyezkedsz akkor gondolj arra hogy csak edésen vagy és nincs nagy tétje és hidd el jó megoldást fogsz választani, de amúgy egy kis idő mulva magadtól nyugodt és pontos lesszel tét mecccsen is!
4/4 anonim válasza:
Dili doki nem kell. Én is élsportoló vagyok, karatézok lassan 7 éve. Nálunk az edzők MINDIG felkészítettek minket mentálisan is, ez nagyon fontos. Hitesd el magaddal, hogy meg tudod nyerni a meccset, szituációt. Nekem Mb elött 3 nappal üzeneteket kellett küldenem az edzőmnek, mejben leírom, miért én leszek a bajnok :D ez jó módszer. Halj meg a munkában minden edzésen. Tudatosítsd magaban, hogy a versenyt akarod megnyerni, ezért hajtassz. Ha ezt teszed, meccsen alpvetőnek érezheted, hogy megnyerd, hisz vértizzadtál érte. AKARD a sikert. Ezek mellett nem rosz dolog ha van egy példaképed. Tegyük fel a kedvenc kézilabásod. nézz az interneten arról videót, hogy mit csinál és, hogy hogy örül neki a tömeg. Amikor én nézem a példaképem videóit, mindig elfog az önbizalom és a "Most menjek egy versenyre, verek mindenkit" érzés. ha még aktuális a problémád akkor remélem hogy segítettem, ha már nem, ne feledd, az élet bármely területén hasznosak lehetnek, amiket leírtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!