Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Divatdrukker vagyok?

Divatdrukker vagyok?

Figyelt kérdés
A nővérem folyamatosan azt mondja, divatdrukker vagyok. A 2010es VB óta nézem meg a focit, és azóta a Barcának szurkolok<3 egyszer-kétszer, a fontosabb meccseknél kiírom fészre, hogy VISCA EL BARCA. Persze tudom úgy nagyjából az egész csapat nevét, és a mezszámukat. A régi játékosokból is egy-kettőt ismerek így névről... Meg mikor a Barca kikapott a Realtól, és a Milántól, akkor is nekik szurkoltam... A Valenciát meg a Dortmundot is szeretem, de nem annyira mint a Barcát.:DDD Igazából Dortmund meg Valencia meccseket egyszer-kétszer nézek, de ettől függetlenül nem változtatgatok, ha Dortmund meccs, van akkor a Dortmund a kedvenc csapatom. Csak is a BARCA!<3

2013. ápr. 2. 13:54
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
Ha tényleg szereted a Barcát, nem vagy divatdrukker. De úgyértem nem rámondásra szereted, mert olyan sokan, meg mert híres csapat, hanem van rá okod is, hogy szereted. Én személy szerint utálom, ha valaki meccs közben Facebookra írkál, ha csak nem tényleg megszállott focirajongó/focista és ért is hozzá.
2013. ápr. 2. 14:02
 2/26 Osynho ***** válasza:
95%

Az a gond a hozzád hasonlóan, rövid ideje a Barcának szurkoló emberkékkel, hogy azt hiszik, a Barca sz@rta a spanyol viaszt. Nem rád értem, csak leírom a véleményemet.

Szóval ez a szurkolói kör azt hiszi, az a világ rendje, hogy a Barca mindent megnyer, legalább 3 góllal és 95%-os labdatartással aláz meg bármilyen csapatot. Sőt, csak az a foci amit a katalánok prezentálnak, a világ összes többi csapata falábú. Ha meg véletlenül nem jön össze a győzelem, akkor ahelyett, hogy a saját csapatát vennék elő és a lehetséges objektivitást megtartva, kritikus szemmel elemeznék a történteket, megindul a kifogásgyártás. Jön az anti (másnéven bunker) foci emlegetés, bírózás, pálya minősége, légnyomás, stb szóba hozása. Mindenki r.hadék, mindenki a Barca ellensége, akik pedig az Unicef nagykövetei és alanyi jogon érdemelnék a 3 pontot.

Nem sértegetni akarom a Barca szurkolókat, természetesen nem mindenki ilyen, de én elég sok ilyet ismerek személyesen is, és olvasok nagyon sok ilyen szellemben megírt véleményt.

Aki régebb óta figyeli a focit, az tudja, hogy van egy bizonyos ciklikusság, nem lehet egy csapat 10 évig a csúcson. Viszont aki csak pár éve látja a Barcát, az azt is gondolhatja, hogy ez az alap beállítás. Ezektől függetlenül tényleg elismerésre méltó, amit ez a gárda véghezvitt az utóbbi években.

2013. ápr. 2. 15:15
 3/26 A kérdező kommentje:

Persze, szeretem, mert a kedvenc játékosom (David Villa) ott játszik, és valahogy a Barcában megvan az, ami más csapatokban nincs. Nem tudom, hogy mi, de valamiért mintha vonzana a csapat.:DDD

Igaz, hogy a Barca vesztett el meccseket, elismerem, és a játékosok hibája. Például a Real meccsen is alul maradtak, és ezt be is ismerem, sajnos vannak olyan Barca szurkolók, akik ezt nem hajlandóak elismerni...:|

2013. ápr. 2. 15:24
 4/26 anonim ***** válasza:
Én nem bírom őket, igazából amíg van pénz jó egy csapat, az NB3 utolsó csapatát is BL csapattá lehetne tenni pár év alatt ha jönne pár katari befektető!
2013. ápr. 2. 15:54
 5/26 anonim ***** válasza:
Ha Villa a kedvenced,akkor lány vagy ! :)
2013. ápr. 2. 17:01
 6/26 anonim ***** válasza:

Én is lány vagyok, én is Barca drukker, és én is sokszor megkapom, hogy divatdrukker. És szintén a 2010-es vébé óta kezdtem el komolyabban focit nézni.

Bevallom, az első félévben nem a Barca volt az első számú csapatom, de idővel rájöttem, hogy én őket szeretem, és tisztelem. Elsősorban nem a sikereik miatt, hanem mert olyanfajta (nem fellengzős, hanem egyszerű) méltóság sugárzik erről a csapatról (itt most nem a játékoskeretre kell gondolni, hanem az intézményre, a filozófiára) amilyet másnál nem tapasztaltam.

És nálam az alap, nem pedig érdem, hogy ismerem az ÖSSZES játékos nevét, a mezszámukat, és minden nagyobb régi játékost, sőt mióta beleástam magam a Barca-irodalomba egyenesen Cruyff-rajongó lettem. És úgy az egész életemben meghatározó szerepet tölt be a Barcelona.

És bár már akkor is gránátvörös-kék volt a szívem, erre nem akkor jöttem rá amikor 2011-ben megnyertük a BL-döntőt, hanem akkor amikor tavaly elvesztettük a bajnokságot és kiestünk a BL-ből is. És azzal sem vágok fel azzal, hogy én ezek után is nekik szurkoltam, mert ez annyira egyértelmű.

Na ezt most csak azért írtam le, hogy hasonlítsd össze magad velem. Nem tudom, te hogy vagy ezzel. Te is így érzed-e. Sok olyan embert ismerek akik Barca/Real-drukkernek vallják magukat, de náluk az annyit tesz, hogy a nagyobb rangadókat (jobb esetben) megnézik, illetve kiposztolják fészbukra, meg ott vitatkoznak a hasonszőrűekkel. Írásod alapján, bevallom divatdrukkernek vagyis inkább hobbidrukkernek tűnsz. Egyrészt egy igazi drukker tudja az egész keret nevét nem nagyjából. Másrészt egy igazi drukkernél annyira természetes, hogy "amikor kikap a Barca a Reáltól és a Milántól" akkor is nekik szurkol, hogy ilyet meg sem kell említenie.

Harmadrészt egy igazi drukker nem azért drukkol a csapatának elsősorban, mert David Villa ott játszik. Mi lesz ha elmegy?

Szóval nem tudom, az, hogy divatdrukker vagy-e idő kérdése. Ha akkor is Barca-drukker leszel, amikor nem nyerünk 2 évente BL-t, és már 1-0-ás győzelemnek is fülig érő szájjal tudunk örülni, akkor biztosan nem vagy az.

Más: Ami pedig azt illeti, hogy a Barca-drukkerek nem ismerik el a csapat hibájait, meg lehet nézni az értelmesebb drukkereket, már néha én húzom fel magam rajta, hogy egy 3-0-ra megnyert meccsnél is képesek kritizálni csapatot. Ez a mérhetetlen, bírózós elfogultság csak a fészbukos "drukkerekre" jellemző.

2013. ápr. 2. 20:08
 7/26 A kérdező kommentje:

"és valahogy a Barcában megvan az, ami más csapatokban nincs."~olyanfajta (nem fellengzős, hanem egyszerű) méltóság sugárzik erről a csapatról. Gondolkodtam, és tényleg nem tudtam rájönni, mi lehet az a dolog, amit ennyire szeretek ebben a csapatban, de te segítettél, utolsó.

Azért írtam le ezt a Barca vereséget, mert sok szurkoló nem képes elismerni, hogy alulmaradt a csapatuk... és a bírót szidják, vagy bármi mást...

Természetesen ennek a PSG-Barca 2-2nek is tudok örülni, hiszen idegenben szereztük azt a két gólt.:DD

Persze akkor is Barca fanatikus leszek, ha Villa elmegy. És nem miatta szeretem a csapatot elsősorban. Az egész csapatot nagyon szeretem, azért mert... nem tudom, valahogy olyan családiasabbnak, "melegszívűbbnek" tűnik az FCB, mint például a Real vagy Milan vagy bármelyik másik csapat.

A mezszámot meg azért írtam nagyjából(és nem nagyzolásnak), egyedül Songot nem tudom megjegyezni, hogy 25 a mezszáma... Persze ezzel senkinek sem dicsekszem, hogy tudom szinte minden játékos mezszámát, mert ha valamit és valakiket szeretek, akkor illő tudnom róluk az infókat.

...és rájöttem, hogy nem érdekel más véleménye, hogy divatdrukkernek tart-e vagy sem. Én tudom magamról, hogy nem vagyok az, és tudom, hogy szeretem ezt a csapatot, és szeretni is fogom. Ennyi elég nekem.:) köszönöm a válaszokat.

2013. ápr. 2. 23:38
 8/26 anonim ***** válasza:

ez már kezd egy japán rajzfilmsorozatra hajazni... méltóság..:D Majd ha nyilvánosan valamelyikük elismeri a sok színészkedést/kislánykodást/elcsalt mérkőzéseket, akkor fejet hajtok előttük. Addig meg "csak" a világ legjobbjai, akik nem nyertek volna BL-t egyszer sem(najó, ez lehet erős, az biztos,hogy nem ennyit) ezek nélkül. Bocs a nem ideillő hozzászólást.

Amúgy ja, divatdrukker vagy, de ez tökre rendben van. 10 év múlva tedd fel magadnak a kérdést, hogy megmaradtál e ilyen lelkes, mint amilyen most vagy, ha igen, akkor király vagy, és igaz hungarokatalán.

2013. ápr. 2. 23:53
 9/26 A kérdező kommentje:
Fogd be a pofád, mert attól hogy nem szeretsz, és tisztelsz egy csapatot, más még igen is szeretheti, és tisztelheti. Bocs a kicsit erős fogalmazásért.;)
2013. ápr. 3. 00:00
 10/26 A kérdező kommentje:
Ja. Színészkedés, kislánykodás... Persze persze. Megnézném, ha te tudsz úgy játszani, mint akármelyikük...
2013. ápr. 3. 00:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!