Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a véleményetek az összetele...

Mi a véleményetek az összeteleszkópos kerékpárokról?

Figyelt kérdés
Mivel ülő munkát végzek,kevest mozgok,így gondoltam a kerékpározásra. Szeretem a természetet és arra gondoltam veszek egy használt összeteleszkópos kerékpárt és a lakhelyemhez közeli földesutakon,erdei utakon tekernék vele heti 2-3 alkalommal fél óra 1 óra időtartamban. Csak az a célom,hogy kicsit kilevegőzzek,mozogjak a jó levegőn. És azért gondoltam összeteleszkóposra,mivel az jobban elnyeli az útegyenletlenségeket. Max 30000ftot akarok rászánni. 15-20körül vennék egyet és átnézetném kerékpárszervízbe így mennék el 30-ig. Mi a véleményetek?
2018. okt. 18. 13:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem átlagos A-ból B-be tekerésre bőven megfelelőek a 20-30 ezres "hulladékok" is.

Nekem évekig volt egy bontószökevény Tesco-s névtelen bringám. Lehetett vele relatív gyorsan tekerni, ami tudott már elromlott rajta, de bármit cserélni kell, az 2-5 ezer forint maximum. Kényelmes is volt. Több év és több ezer km tekerés után adta meg magát a hajtókar, ami leszakadt. Bár használtan az is 1-2 ezer forint.

Otthon családban is csupa olcsó bringa van, simán jók arra, hogy eljárjon tekerni egyet az ember, meg boltba, munkába.

Jelenleg egy 160 ezres Gepidám van. És ugyanúgy nyöszörög, lötyög, kattog, sokkal több törődést, odafigyelést, beáálítást és pénzt igényel. És pár év után pont ugyanúgy elkopnak róla az alkatrészek, akár fék, akár váltó.

2018. okt. 21. 10:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem is volt hiperes bringám,küldeni is lehetett de az valahogy össze volt rakva.Ugrott bele első teló,azt is jól viselte.

Arra teljesen jó volt,hogy A-ból B-be erdőben tekerjek vele 20-30km-et. Sőt 60at.

Merev villás volt eredetileg,egy elég jó villa volt.

Valamiért az tapasztalatom,hogy már csak össze dobálva vannak a hiper bringái.az eredetileg is rossz mínőség szharrá vált.

De a lényeg az 26ezer volt 2000ben.

Az tesztben szereplő bringa 9év alatt nem hogy nem inflálódott de egyenesen deflálodott (infláció ellentéte) hm ez érdekes.

Gondolom hasonló lenne a választott ló.

Ez eleve riasztó. Márcsak az inflàció miatt drágulhatna,de nem olcsóbb lesz. Technikai fejlődés? A tárcsafék nem számít 2000ben már volt.

És az a helyzet,hogy a bringa tolvajok is fejlődtek,már nem adjak a lopott vasat szarér-hugyé. Hanem kb.:féláron. És minőségibb lovat visznek,nem ilyen dolgokat.

Bringát rendes bringa boltban vegyél és inkább 60000ezer körül.

Az legalább egy igazi bringa és nem csak a szopás van vele.

2018. okt. 21. 13:14
 13/13 Alex Fly ***** válasza:

@F@tal_3rror_00x089F: amíg valaki csak a 100 méterre levő kocsmáig akar menni gyökkettővel, addig lehet, hogy megfelel. Közlekedésre viszont nem igazán alkalmas.

Tudomásul kell venni, hogy a kerékpár esetében van egy minimális szint, ami alá nem lehet menni, ha megbízható és jármű a cél. A spórolás életveszélyes lehet.

Az ilyen 30000 forintos szerkezetek ezeket a követelményeket nem képesek teljesíteni; a mai alkatrészárak mellett ennek minimum a duplájába kerül egy olyan kerékpár, amellyel már ki lehet menni az utakra. És akkor még csak az alapkategóriáról beszélünk, összteleszkópról szó sincs. Az már önmagában is többe kerül, mint az említett összeg -ráadásul a kerékpárosok 80%-ának teljesen felesleges...

2018. okt. 21. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!