Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a véleményetek az összetele...

Mi a véleményetek az összeteleszkópos kerékpárokról?

Figyelt kérdés
Mivel ülő munkát végzek,kevest mozgok,így gondoltam a kerékpározásra. Szeretem a természetet és arra gondoltam veszek egy használt összeteleszkópos kerékpárt és a lakhelyemhez közeli földesutakon,erdei utakon tekernék vele heti 2-3 alkalommal fél óra 1 óra időtartamban. Csak az a célom,hogy kicsit kilevegőzzek,mozogjak a jó levegőn. És azért gondoltam összeteleszkóposra,mivel az jobban elnyeli az útegyenletlenségeket. Max 30000ftot akarok rászánni. 15-20körül vennék egyet és átnézetném kerékpárszervízbe így mennék el 30-ig. Mi a véleményetek?
2018. okt. 18. 13:09
1 2
 1/13 szlory ***** válasza:

30 ezerért nemhogy összteleszkóposat, de kerékpárt sem nagyon kapsz.

Amit látsz, azok annak látszó tárgyak. Ha nincs pénzed, gyűjts. Ha "csak" sajnálod rá, akkor gondold át még egyszer.

30 000 Ft-ból nem is tudom, milyen sportot lehet művelni hosszabb ideig. Talán a gyorsgyaloglás. Futásra egy jó cipő kifér belőle, de gyorsabban tönkre teszed, mint a bringát. Aztán megint ugyanannyi lesz a következő cipő.

Tanulj meg tekerni. Nem pedálos fotel, ha terepen mész, akkor illik a durr előtt megemelni a hátsódat, legalább annyira, hogy ne a teljes súlyoddal döngöld a gépet - és magad.

Az egészhez egy régi, cromoly vázas montit vennék, elöl normális teleszkóppal. Minden más pénz kérdése, de amit spórolsz az elején, az extrémgyorsan utolér majd (elkopik, betojik, kényelmetlenségeket és problémákat okoz) - de utána tetetsz fel a szerelővel mindig eggyel erősebb alkatrészt és szépen egymáshoz nőttök.

Kis szerencsével, télen, adott méretben 30-ért jó állapotú elsőtelós bringát kaphatsz, amin nem kell cserélni semmit, de átnézni valakinek át kell. 15-20 körül lopottat, hulladékot, vagy minimum teljesen merevvázas - de normálisabban felszerelt, kissé leharcolt bringákat lehet találni.

2018. okt. 18. 13:52
 2/13 anonim ***** válasza:
Szorozd meg hattal.
2018. okt. 18. 14:18
 3/13 anonim ***** válasza:
26%

Persze úgy drága ha minden alkatrész váz nyereg drága márkásakból van összerakva, ennyi kerékpározásra bőven jó amit 20 alatt árulnak használtan.

Esetleg a hajtás részét cserélném ki jó minőségűre, úgy kényelmesebb a tekerés is.

Teleszkópos biciklim sose volt azt nem tudom milyen gyakran romlanak el.

2018. okt. 18. 20:57
 4/13 anonim ***** válasza:
45%
#3 ja, orgazdák/drogosok árulják annyiért, vagy olyan szemét, szétesik ha ránézel.
2018. okt. 18. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:

Hát ez bizony felejtő. 50-60 ezer körül indulnak használtan a normális bringák. Ennyiből kijön egy alsó-közép kategóriás trekking vagy első teleszkópos mountain bike, szerencsés esetben költségmentesen. Az összteleszkópos bringák világa használtan is 200ezer körül kezdődik. Az általad írt árkategóriában a tescos bringák vannak, ahol a teleszkóp csak arra jó, hogy feleméssze a tekerésre szánt energia jelentős részét.

Sima erdei utakra egy első telós trekking is megfelelő, és lesz egy kényelmes és egész haladós bringád.

2018. okt. 18. 21:16
 6/13 Alex Fly ***** válasza:
Az ár milyen pénznemben értendő? Mert a magyar forint eseténbegy nulla lemaradt a végéről. Annyiból már körül lehet nézni a használtpiacon.
2018. okt. 18. 22:43
 7/13 tothp ***** válasza:

Felejtsd el. 30ért, ha kapsz is, azzal egy dolgot tudsz csinálni. Egy életre megutálni a bicajozást.

Ennyi pénzért szerintem egy merv vázas bicajt kell venni. A teló helyett én inkább mondjuk egy 3 sebességes agyváltóra költenék. A kényelmesebb testtartás miatt pedig egy városi jellegűt, magasabb kormánypozicióval.

2018. okt. 19. 03:35
 8/13 anonim ***** válasza:

30 ezer forintot írtál?

Össztelósat?

Max, ha lopott. De azt meg nem javaslom.

Egy alap, de már használható full merev vázas, vagy legfeljebb első telós kerékpár olyan 130 ezer. Használtan legyen mondjuk 60. De akkor arról a kategóriáról beszélünk, amivel terepre, erdőbe MÉG nem mennék ki, viszont MÁR nem nevezhető ipari hulladéknak.

Ez így a mission impossible kategória.

2018. okt. 19. 18:41
 9/13 Alex Fly ***** válasza:

Azt hiszemb a kérdező összekeveri az össztelós kerékpárt a 30000 forintos kerékpárnak látszó ipari hulladékkal.

Hogy képben legyen: ezt kapni az általa említett összegért kerékpár helyett:

[link]

2018. okt. 19. 19:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Sokadszor futok bele, de ezt az írást máig megkönnyezem.
2018. okt. 19. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!