Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a véleményetek, a Torpado...

Mi a véleményetek, a Torpado MTB kerékpárokról?

Figyelt kérdés
Tavasszal szeretnék egy MTB kerékpárt vásárolni. A Mecseken használnám nem a legdurvább terepeken. Nézelődtem a webshopoknál, és 2 model tetszett meg: CTM Rambler 1.0, és Torpado T730 Mercury. Esetleg milyen 29er Montit ajánlanátok 120 000 környékén? Válaszokat előre is köszönöm!

2016. dec. 28. 09:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezekkel úgy menj terepre, ha csak a váz marad, a többit cseréled! Trekking ez inkább, a hobbi kategória alja (de legalább nem áruházi)! Nem kötözködés, csak jótanács! Ezek az alja kategóriás cuccok hajlanak, törnek terhelés alatt!

Pontosítsd a terep szót! Kivályt lapos út? Aszfaltos szerpentin? Erdei kitaosott ösvény kiálló ágakkal? Laza erdei talaj, vastagon fedve levelekkel? Erre mind illik készülni! Ok, egy 140mm-t mozgó összteleszkópos enduro bicajnak semmi, de az 5-600eFt..

A másik. Hány cm magas vagy? 180cm alatt terepre ne vegyél 29er bicajt! Magasabb a váz, nagyobb is azonos méretnél mint a 26-os! Másabb geometria! Olyat esel, hogy ott maradsz, mert nem tudod irányítani a magasan lévő súlypontod miatt!

Apropó esés! Sajnos eleinte mindenki benéz 1-1 kanyart vagy buckát, új bringa, szokni kell! Van még pénzed sisakra és a kiegészítőkre? Min. 15-20eFt egy rendes sisak, ami terepre kötelező! Ill. papíron nem az csak lakott területen kívül 30km/h felett, de nagyon csúnya a koponyaalapi törés... nem mellesleg 10/9szer halálos! Sajnos megkérik az árát, ahogyan a világításnak, fékbeállításnak, centrírozásnak (nyolcas kiszedése) is! Ha nem duplafalú a felnid, gyakori vendég leszel! Az olcsó tárcsafék is szeret csavarodni!

Az a teleszkópnak kinéző valami hamar tönkreteszi a csuklód, mert nem csillapít, csak rángatja a kezed a rugó! Még pont megúsztam a műtétet, csak begyulladt, nem tördt, de azért mondom nehogy te megszívd!

Válassz 26os bicajt, most olcsóbbak, mert minden divatmajom 27.5 vagy 29er bicajt akar! Eddig évtizedekig jó volt versenyre is, most a csapból is az folyik, hogy cserélni kell... biznisz! 3-4km/h gyorsulást és magasaknak irányításbeli előnyt ad. Ennyi! Ne dőlj be..

2016. dec. 28. 12:55
 2/6 anonim ***** válasza:
11%
Nem ismerem ezeket, de nekem olyan, mintha már a neve is el lenne írva. Én biztos nem vennék ilyet...
2016. dec. 28. 20:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezekkel a bringákkal maximum föld útra lehet menni.
2016. dec. 28. 21:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nagyon sokat segített az 1.

190cm vagyok, nem a divat miatt vennék 29-est. Kitaposott ösvények, földút, kővel leszórt úton mennék. Nem trükközésre stb-re kell, hanem túrázásra. Nem mennék vele túl gyorsan. Bukósisakot is vennék. Csak sajnos nincs rá több, mint 130K :( Van már egy trekkingem, de az csak aszfalton használom. Sajnos nem értek sokat az MTBk-hez, de valahol el kell kezedeni.

2016. dec. 29. 09:18
 5/6 anonim válasza:

Én ezeket találtam a Testbikeon

Kellys TNT 10

Kellys TNT 30

CTM Rambler 1

Neuzer jumbo sport

2016. dec. 31. 18:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Én is Testbike-on nézegettem. De az nem baj, hogy a Kellys TNT 10 nem tárcsafékes?
2017. jan. 1. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!