Hogy vágtok neki több mint 1 órás kerékpározásnak? Időjárást néztek előtte?
Nem tart semmiből megnézni az időjárást, szóval igen.
Más kérdés, hogy azoknak a meteUrológusnak csúfolt humánoknak, akik már árnyékában sem vannak pontosságukkal a mondjuk évtizeddel ezelőttieknek, kb. már ezen a héten is az volt a húzásuk, hogy írtak óránkénti lebontásban a városra 6-7 óra záport és zivatart, amiből végül 5 percre lett igazuk, a többiben százágra sütött a nap. :D
Ha rám hallgatsz, akkor ránézel, de nem veszed készpénznek és komolyabb tervezgetéshez néha egy radarvideóra is rákukkantasz.
Amúgy meg nyáron - hadd essen. Max. holnap szárad a mai ruha és cipő. :-P (néha tényleg nem vízhatlanítom magam, nem mindegy, hogy a saját levedben vagy az időjáráséban fősz?) bocs az offtopikos részletekért :D
2 óra alatti tekeréshez igy készülök fel:
1. kinézek az ablakból, ha jó az idő akkor:
2. Megtöltöm az egyik kulacsom
3. magammal viszek 1-2 müzliszeletet.
4. átöltözök cicanaciba
5. ellenörzöm a kerék nyomást
6. elindulok
Ilyenkor lustaság és kényelmi okokból, se belsőt, se pumpát, se szerszámokat se viszek magammal.
A 2-3 órás laza tekerésre úgy, hogy kinézek milyen az idő, ha épp eszembe jut megnézem telefonon az előrejelzést de nem nagy jelentőséget tulajdonítok neki. Viszek 2 liter limonádét kulacsban. Van egy könnyű esőkabátom amit magammal viszek HA esőre áll. Meg rakok be 1 banánt és/vagy pár müzliszeletet.
Párszor már elkapott zápor, sokszor olyan durván hogy meg kellett állnom mert úgy folyt a szemembe a víz hogy nem láttam semmit. Tipikus, hogy ilyenkor pont nem volt nálam esőkabát. De hamar megszáradtam, mert utána mindig 40 fok lett.
Alapvetően minden nap megnézem az időjárást, alkalmazásban. Nem pontosak, de azért nagyjából előrejelzik, hogy várható-e vagy sem eső. Illetve indulás előtt is kinézek, plusz megnézem van-e vihar a közelben, jön-e esőfelhő felém.
Sok olyan is van, hogy kicentizem, mert látom, hogy még messze jár vagy éppen tudom, hogy 10 perc és esni fog, 20 perc múlva meg elmegy akkor várok 20 percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!