Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 24 órás tekerés?

24 órás tekerés?

Figyelt kérdés

Tudom elsőre furán hangzik, ez az egész. Nyáron szeretném megcsinálni, hogy például 0:00-tól 0:00-ig tekerni. A célom az, hogy kiderüljön számomra, hogy mennyit bírok, mire vagyok képes, másrészt nagyon szeretek tekerni. Nyilván tovább fog tartani mint 1 nap, mert megállok majd nyilván, de van 3-4 stopperes órám...

Mi a véleményetek?

2015. jan. 10. 19:23
1 2
 1/13 anonim válasza:
Elég jó kondiban kell lenned, fontos hogy egyél és főleg igyál is majd. Nem teljesíthetetlen.
2015. jan. 10. 22:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Már én is gondolkodtam hasonlón. Szerezz be jó lámpát ami tutira bírni fogja. Esetleg valami alvó felszerelést vigyél magaddal, pl könnyebb féle bivak zsákot.

Meg hát elötte eddz rendesen, persze az attól is függ, hogy milyen bicóval, mennyi felszereléssel hány km a célkitűzés. Egyebként meg, az időmérésre elég a legolcsóbb bicós óra is, nem kell ahhoz stopper, meg sokszor vicces ha látod hogy mennyivel mész.

Ja meg szokott ilyen verseny is lenni, Tour de Ring néven megtalálod.

Meg persze a bicódon legyen minden rendben hozzá, legyen minőségi külsőd, pl bármelyik Schwalbe Marathon.

Én speciel Bécs és Passau között mennék szivesen egy kört (Bécs-Passau-Bécs). Tavaly már mentem arra és nagyon szép a táj Passau fele, az utak mindenhol nagyon jó minőségűek és nem kanyargodnak túl sokat. Persze ott is vannak szivatós részek, ahol autók között kell menni, vagy ahol a bicikliutat a lejtő alján keresztezi autó út és a biciklisnek van kint az elsőbbségadás kötelező tábla...

Ja és most a végére jutot eszembe, hogy szerintem ne éjjel indulj, talán fáradtság szempontjából is jobb így, hogy nem kell a végén mind a 22 óra letekerése után még 2 órát sötétben szórakoznod, meg másrészt ha nem otthonra érkezel, akkor talán előnyösebb ha valaki vár, mert ugye azt nem lehet tudni hogy mennyire leszel fáradt.

+ Még egy tipp.: Ha nem akarod magadat kicsinálni, akkor ha mondjuk 6 óra tekerés után alszol fél órát, az nagyban segíthet hosszútávon. ( Valahol olvastam hasonlót, direkt biciklizéssel kapcsolatban is és az Állítólagban is hasonló következtetésre jutottak )

2015. jan. 10. 22:43
 3/13 anonim ***** válasza:
24 et még nem, de 13 órát már tekertem folyamatosan, ha nem lóhalálában, hanem kényelmes tempóban teszed, és eleve megvan hozzá az alap edzettséged, akkor fel sem tűnik... még fiatal koromban jártam el egy helyi egyesülettel az alpokba csúcsokat hódítani, általában 1 nap elmentünk Osztrákiába:) 1 nap meghódítottuk az aktuális csúcsot, aztán 1 nap hazajöttünk. általában enni sem álltunk meg, lehet azt tekerés közben is, persze nem feltétlenül egészséges.. több okból sem:D
2015. jan. 10. 23:36
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, és megy a zöld kéz.

Nos a biciklim egy Caprine Forest 26-os kerékpár 2012-es modell, nekem megfelelő, kényelmesen tudok rajta tekerni.

Mindenképpen rendbe fogom hozni előtte, mert kb 1700-1800 km van benne és időnként kerepel a hátsó kerék. Szervizben annyit mondtak, hogy megolajozták kitakarították ha nem múlik el cserélni kell... Mondjuk mind1 is mert a hátsó fogak is kopottak meg 1-2 le is tört. Váltón is állítok majd...

Ez nekem is eszembe jutott, hogy nem nem éjszaka kellene indulni, mert a vége felé kellemetlen lesz tekerni, hanem mondjuk reggel 7-8 körül.

Azért akarom ezt megpróbálni, mert 30-40 km tekerés után sem éreztem magam fáradtnak, és éreztem, hogy bírnék én többet is csak nincs időm. Nem tudom, hogy azért nem voltam fáradt mert a biciklin jó a váltó és az ülés vagy mert jó kondiban voltam.

Ha jó idő van mindennap tekerek 20-25 km-t mindenfajta erőlködés nélkül...

2015. jan. 11. 11:22
 5/13 anonim válasza:
Én azt mondom hogy először ne is a 24 órára menj, hanem mondjuk 100-150 km-t próbáld elérni.
2015. jan. 11. 14:29
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem rossz gondolat! :)
2015. jan. 11. 15:36
 7/13 anonim ***** válasza:

(2. vagyok)

Igen, az szerintem sem árt, ha elötte stabilan tudsz napi 100+ km-et menni. Én a régi bicómmal kb 120-140 között tudtam úgy menni, hogy egy pici fáradtságon kívül meg sem éreztem és másnap megint tudtam annyit menni. Új bicómon meg kicsit versenyesebb stilusú ülés van, más pozícióban ülök, meg minden, szóval még szokni kell, de szeretném elérni vele a 200km/nap-ot akár több hétre is (Persze min1 pihenőnappal). Majd tavasszal ráedzek és nyáron irány a világ másik vége. :D

Hja és ha vigyáztál a bicódra, akkor 1700km után nem lehet(ne) semmi baja sem, nekem most van benne ennél kicsit több, amit szeptember óta raktam bele és attól eltekintve hogy a hátsó váltómat különleges okok miatt cserélni kellett kb olyan mintha új lenne.

2015. jan. 11. 18:35
 8/13 anonim ***** válasza:

[link]

elárulom nem tekerhetsz 24órát kötelező 1órás szünetet tartani.

2015. jan. 11. 18:43
 9/13 anonim ***** válasza:
utolsó, ha maga megy, semmi szervezett, verseny, akkor azt csinál, amit akar...csak 24et egyben kétlem, hogy le fog tekerni, enni, inni, pisilni nyilván meg fog állni.
2015. jan. 11. 19:15
 10/13 A kérdező kommentje:

Én sem értem mi a baja...

Minden eredeti még rajta, és tegyük hozzá, hogy volt hajtva. Napi 20-30 km azért volt benne, jó mondjuk heti 4-5 alkalommal. De ha ment, akkor ott volt minden. A döcögős-döngölt földúton keresztül, a térkövezett szakaszokon át, a hol dombos-gödrös hol sima-döcögős erdőn át mindenen ment. Olajt meg ette, mert napi szinten kellett olajoznom a láncot...

2015. jan. 11. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!