Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyibe kerül egy MTB/Túra...

Karasu_75 kérdése:

Mennyibe kerül egy MTB/Túra kerékpár?

Figyelt kérdés
Mindig is az ilyen, illetve hasonló kerékpárok vonzottak, azonban felmentem pár oldalra (pl Szeged legnagyobb bicikliboltja, vagy konkrét márkaboltok), és elképesztő árakat találtam. A legolcsóbb MTB 80.000 Ft volt akciósan. A többi meg 100-tól felfele. 3-4-500.000-res kerékpárokat találtam, és akkor még hol van a sisak, egyéb védőfelszerelés, kiegészítők, cipő, ruha, alkatrészek, szerszámok stb. Komolyan ilyen drága ez a hobbi? Nem kell nekem a legjobb, de miért nem lehet 35-40-ért kapni ilyen kerékpárokat?

2017. máj. 28. 21:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
középkategóriás 0km 2017es kocsit miért nem lehet 350-400eft kapni, vegyél 35-40eft mtb aztán élvezd, használható 26mtb 100eft indulnak
2017. máj. 28. 21:16
 2/13 anonim ***** válasza:
Így van. drága. hobbi szintre nem kell a csúcsminőségűt megvenni (van 4,5 millióért is) én nemrég vettem egy Trek mtb-t 145.000ért, hidraulikus tárcsafékkel de ennyi pénzért csak az olcsó fapados minőséget kapja az ember. azóta vettem másik biciklit, annak az első telója kerül 180.000be. szóval az alkatrészek minősége és egyben ára között hatalmas a szórás. Szerintem jobban járnál ha használtan vennél egyet, 40-60ért már lehet egész vállalhatót kifogni. Nálunk a lomis piacon az alap boltba/postára járós városi bicikliket is 60-100ezerért akarják eladni (használtan)
2017. máj. 28. 21:22
 3/13 anonim ***** válasza:

Hobbi és hobbi közt is van különbség.

Más hobbi, ha 1 évben néhány hétvégén kimész földes hegyes utakra bringázni egyet... na erre elég a 100-200közti belépő kategória...

Meg más hobbi, ha életveszélybe is szereted sodorni magad, na ehhez érdemes megfizetni a minőséget.

2017. máj. 29. 05:57
 4/13 Alex Fly ***** válasza:
35%

Mihez képest drága? Anno mikor 3000 forint körül volt egy havi fizetés, egy egyszerű alap kerékpár ára 1500 környékén mozgott. Azaz félhavi fizetés ára. Ma ugyanígy félhavi bérért kapsz egy alap kerékpárt; de a kor igényeinek megfelelően felszerelve. Nem a kerékpár drága, hanem a forint romlott ennyit.

Persze vehetsz olcsóbban is kerékpárnak látszó nagyáruházi ipari hulladékot, akár az általad említett keretösszegből is. Az is alkalmas sok mindenre -speciel kerékpározásra nem...

2017. máj. 29. 08:36
 5/13 anonim ***** válasza:
Már áruházban is egyre kevésbé amúgy, pont nost nézegettem meg a teszkó bájkokat és a teszkó monti most 70.000 és felszereltségében már üti a totál alap szintet... faternak keresek épp kocsmába járóst, de még megnézem praktikert is, ott emlekeim szerint 100körül már elektromosat is láttam :)
2017. máj. 29. 11:31
 6/13 A kérdező kommentje:
Emlékszem 8 éve vettem egy Hauser Rattler-t 30.000-ért. Szerettem volna egy jobbat venni, de nem volt elég pénzem. Pedig kinéztem egy 35.000-res teleszkóposat. Eddig bírta. Előtte Redpigeon-om volt, szintén 30 körül vettem. Azzal sem volt gond. Nyolc év alatt ennyi változott volna? Végre megengedhetnék magamnak egy 40.000-es biciklit és nincs? Gyerek bicikliket láttam pl Hervisben, 100+-ért. Kérdem én: Mi a f***nak? Ki engedheti meg magának egyáltalán, hogy a gyerekének ilyet vegyen? Vicc.
2017. máj. 29. 12:42
 7/13 anonim ***** válasza:
58%
Egy kerékpár már 8 éve ia 100körül kezdődött. Viszont a te kerékpár iránti igényeid ezek szerint meglehetősen alacsonyak... így aztán nyugodtan vehetsz most is ennyiért bringát, ugyan azt a szemünkben hulladékot fogod kapni, mint 8 éve.
2017. máj. 29. 13:04
 8/13 Alex Fly ***** válasza:

30000 forint 8 éve nem teljesen annyit jelentett, mint ma 40000... Az infláció, a keresetek emelkedése miatt az árak is minimum ilyen szinten nőttek. Ehhez még hozzájönnek az aktuális árfolyamváltozások (egy kerékpár gyakorlatilag mins

den lényeges alkatrésze külföldi termék) és elgondolkodhatsz, mit kapsz ma ennyiért...

Ha ilyen összegben gondolkodsz, akkor nem marad más, mint a használtpiac. Régebbi, jó minőségű modelleket már beszerezhetsz ilyen összegért (CroMo ill. aluváz, Alivio-STX-LX szett).

2017. máj. 29. 13:36
 9/13 anonim ***** válasza:
Ugyan már, 12 évvel ezelőtt vettem magellan polarx-et acera felszereltséggel, v-fékkel 120.000ért, szóval 8 évvel ezelőtt már javában az iparihulladék kategória volt az említett keret.
2017. máj. 29. 13:44
 10/13 anonim ***** válasza:

40.000 forint!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Milyen biciklit akarsz te annyiért venni, hát befosok :D :D :D :D :D

Igaz én outizok, de a Look pedálom került 35 ezerbe, nem, hogy egy egész bicikli. Hát egy normális teleszkópot nem kapsz annyiért. 2 gumi, belsővel 35-40 ezer bátttya :D :D :D :D

Bár biztos lehet kapni 40-ért egy jól berohadt telós, tecos "terepgumis", bowdenes tárcsafékes, 25kg-os alu, csodabringát, csak hát én azt nem nevezném bringának :D :D :D :D :D :D :D

És akkor még ruháról szó se volt :D :D :D

Jó esetben egy gatya-mez kombó akciósan 40 ezer, veszel egy bukót az is 20-30 :D :D :D :D

És itt most a hobbi szintről van szó :D

2017. máj. 30. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!