Ha heti 1x elmegyek biciklizni az meg fog látszani?
Fogyni és formásodni szeretnék, heti 5x edzek konditeremben, mellette természetesen az étkezésre is figyelek. Töldségeket, húst, tojást, gyümölcsöt eszek.
Hétvégén vettem egy biciklit, gondoltam, kiegészíteném az edzéseket hétvégi kerékpártúrákkal is. Csak nem tudom, hogy ezt egyáltalán hozzászámoljam-e az edzésekhez, hiszen csak hetente 1x mennék tekerni, de úgy gondoltam, hogy először kisebb kirándulásokat csinálnék, mondjuk Bp-ról (4. ker)Szentendrére oda-vissza. Később lehetne hosszabb is.
Mit gondoltok erről?
Szerintem (de ezt tekinthetjük pusztán személyes véleménynek, tapasztalat meg ez-az-amaz alapján) az az egyszerű modellizált megközelítés, hogy kalóriadeficitben fogy az ember, kalóriapluszban hízik..
Ez egy jó kiindulási elmélet, de ugye valójában sosem tudjuk mikor van deficit. A fogyásból következtetünk rá.
De ugye rengeteg ember fogy úgy, hogy fogalmuk sincs mennyit esznek. Nyilván deficitben vannak. Nem tudhatjuk, lehet csak kiegyensúlyozottabban működik a szervezetük mert jobb ételeket esznek, a testedzés is javít az inzulinérzékenységükön stb. Emiatt is lehet persze deficit: jobb a szervezet energiagazdálkodása, több energia jut regenerációs folyamatokra, több ATP szintetizálódik, konkrétan kevesebb zsír raktározódik, több ég el. Szerintem ez inkább a metabolikus egészségtől függ, legalábbis így nevezhetnénk ezt (nem én találtam ki a fogalmat).
Aki húst, zöldségeket eszik és nem cukrot, gabonákat, az sokszor könnyebben lefogy az egészséges testtömegére. Most ez vagy azért van, mert pont sikerül olyan kalóriatartományban enni ami jó, vagy egyszerűen kiegyensúlyozottabban működik a szervezetünk, nem fogom eljátszani hogy megválaszolok ilyen bonyolult kérdéseket, hát szakember legyen a talpán aki ezt pontosan megmagyarázná.
Világ életemben sportoltam, 18 éves koromig versenyszerűen kézilabdáztam, utána karate, aerobic, úszás, korcsolya, konditerem, lovaglás...stb mindig sokat mozogram.
Cigit letettem, új munkahely miatt sportot abbahagytam, így 10 kg-ot felszedtem, ezt az étrendet egy ideje tartom, az édességeket egyébként se szeretem (kivéve a cigileszokás első 2 hónapjában, akkor megvesztem értük :D ), a gyümölcsöket annál jobban.
Munkahely miatt pont akkor, amikor a cigit letettem a sportot is el kellett hagynom, ez hosszú. Most már új munkahelyem van, így kb. 2 hónapja edzek ismételten.
Egyébként 163 cm és 56 Kg vagyok, nő, 30 éves.
Ennyi a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!