Van itt olyan, aki felnőttként tanult meg, vagy valamiért
újra kellett tanulnia biciklizni? Mik a tapasztalataitok?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 29. 09:49
1/6 anonim válasza:
Én 29 évesen kezdtem el újra bringázni kb 24 év után. Az elején vedd alacsonyra az ülést, hogy kényelmesen leérjen a lábad. És légyszíves: [link]
2015. ápr. 29. 09:52
2/6 anonim válasza:
Én egy gyerekkori betegség miatt csak 19 évesen tanultam meg biciklizni. Utána már nem volt gond. Csak egyszer estem el, az sem az én hibám volt. Én is alacsony üléssel próbálkoztam. Először csak lökd magad. Gurulj, úgy, hogy a lábad közel van a földhöz. Ha elveszted az egyensúlyod le tudd tenni a lábad. Ha ráérzel onnan már könnyen fog menni. Lényeg, hogy ha már tudsz menni akkor se tégy úgy, mintha már évek óta bicikliznél. Légy nagyon óvatos.
KRESZ! Tényleg fontos.
2015. ápr. 29. 11:00
3/6 A kérdező kommentje:
Természetesen szem előtt tartom a KRESZ-t gyalogosként is, biciklivel is figyelek rá majd. Ez nem kérdés, egyelőre nem merek így kimerészkedni az utakra. Most jön a jó idő, próbálok keresni valami helyet, ahol nincs forgalom, és gyakorolni tudnék. Én "újrakezdő" vagyok. Gyerekkoromban évekig bringáztam, aztán ellopták a biciklimet (zárt helyről, mindegy), és sokára lett új, aztán közben valahogy elfelejtettem. Eleve alacsonyra teszem az ülést, mert amúgy is alacsony vagyok.
2015. ápr. 29. 11:30
4/6 anonim válasza:
Ha már megy jól nem kell le érjen a lábad a földre, könnyebben tudsz majd,kényelmesebben,és gyorsabban haladni, nekem úgy kb jó 20 centi távolság van a lábam és a föld közt,ha leveszem a lábam a pedálról
2015. ápr. 29. 19:28
5/6 anonim válasza:
Én kb. 5-6 éves koromban tanultam meg biciklizni, de mire megtanultam, abba is hagytam, soha nem bicikliztem utána gyerekkoromban/fiatalkoromban. Aztán 29 évesen ültem legközelebb biciklire és azóta is azzal járok minden nap. Eleinte persze féltem a forgalomban tekerni, mert gyerekként amikor megtanultam, csak a házunk előtti úton gurultam fel-le, soha nem bicikliztem el otthonról sehová, pláne nem autók között/mellett. De pár hét alatt megszoktam azt is, és most már nem parázok. :D
2015. ápr. 30. 08:59
6/6 anonim válasza:
Mint a legtobb gyerek, en is gyerek koromban tanultam meg bringazni (uszni es korcsolyazni is). Kamasz koromban elloptak a bicomat es onnantol hosszu szunet kovetkezett. 40-eves korom kornyeken kezdtem el ujra foglalkozni az egeszsegemmel es megint nekilattam sportolgatni.
Mik a tapasztalatok? Nem kellett semmit sem ujra megtanulnom, egy icipici kezdeti bizonytalansag utan ugyan ugy ment a bringazas, uszas es a korizas is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!