Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha tudok autót vezetni, akkor...

Ha tudok autót vezetni, akkor könnyebb lesz megtanulnom biciklizni?

Figyelt kérdés
Mert amikor 10 éve próbáltam más biciklijén megtanulni, nem sikerült, és nagyon bonyolultnak tűnt egyszerre egyensúlyban maradni, tekerni, és kormányozni. Szerintetek most, hogy autót vezetni tudok, könnyebben menne a kerékpározás megtanulása?
2014. nov. 15. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
hát ha az autodat is pedálokkal tekered mint a bicajt akkor lehetséges :D
2014. nov. 15. 12:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem azért, hanem azért, mert autóvezetés közben is több dologra kell figyelni egyszerre, mint kerékpár vezetés közben.
2014. nov. 15. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
a tanulás folyamata itt is a gyakorláson alapul, mint az autóvezetésé. A legtöbben azért hamarabb megtanulnak bringázni, mint vezetni. Ha az elején nem megy, ne vegye el a kedved a biciklizés semmivel nem bonyolultabb/nehezebb, legfeljebb fárasztóbb. De sokan azért is csinálják.
2014. nov. 15. 12:37
 4/6 anonim ***** válasza:
gyakorláson múlik,biciklizés nem valami bonyolult dolog.én mar egészen kicsi korom óta biciklizek,nem nagyon tudom elképzelni,hogy milyen lehet tanulni biciklizni,de szerintem nem olyan nagy dolog.Lényeg,hogy ne add föl egy idő utan tuti menni fog.
2014. nov. 15. 12:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Magára a bringára jóval kevésbé kell figyelni, mint vezetéskor az autóra, szóval sokkal nem vagy beljebb.
2014. nov. 15. 13:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Szabályosan közlekedni mindenképpen könnyebb lesz, ha már megvan a jogsid, tehát tudod a KRESZ-t. Bár megjegyzem, hogy igencsak elgondolkodtató, hogy esetenként hol szabályos biciklizni, mert kocsi a kocsiúton, gyalog a járdán, és pl. tilos biciklizni. Ha szabályos akarsz lenni, ekkor vagy tolod, vagy egy utcával arrébb mész, de sokszor bosszantó módon tojnak a biciklisek fejére az utak tervezésekor. Zebrán is le kell szállni, előtte utána kijelölt biciút, de már nem maradt festék a zebra mellé bici-átkelőt festeni, és egyéb bosszantó dolgok.

Egyensúlyozás: Vegyél egy olyan bicit, ami "egyben van" azaz NEM LÖTYÖG! ja és a váz is legyen elég merev, másképp késve reagál... Anyám duplahajlított vázas bicijét csak óvatosan merem vezetni defektjavítás után, az én MTB-m meg jól veszi a szűk kanyarokat.

ja, és jön a tél, vegyél bukósisakot meg olyan pedált amin kis stoplik vannak, tehát nem csúszik le a lábad. a kormányt erős kézzel kell fogni, hóbuckára, villamossínre, és jégbordára lehetőleg ne menj, de ha muszály, akkor merőlegesen.

Egy bici könnyebben defektet kap mint a kocsi. Kocsival áthajthatsz egy sörösüvegen is, ugye acél radiál gumik stb. Bicinél figyelni kell, meg jó gumi kell rá (pl. Schwalbe defektvédett külsők) meg "csodatrutyi" a belsőbe, ami eltömíti a defektet annyira, hogy haza bírj tekerni a következő fél órában.

2014. nov. 16. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!