Ha ilyen hűvös kb.10 fokos, kicsit szeles időben elmegyek biciklizni, az nem tesz rosszat nekem?
tapasztalatból mondom,hogy érdemesebb professzionális rucit venni hidegbe bringázáshoz.legalábbis nekem bevált.8C alatt meg nem bringázok.
na de ha rosszúl öltözöl akkor kimelegedsz,és vetközöl akkor úgy megfázol mint pi csa.akár tödőgyulladásod is lehet nekem volt.nekem a "sima" kabát,vastag nadrág,stb kombótól drasztikusan romlott a teljesítő képességem,de csak úgy gurulni jó lehet. a torkod védelmére is figyelj mert torokgyuszit is össze szedhetsz,meg úgy mindenre amit a menetszél hűthet.
5-10 km-t -10 fokban is, meztelenül :))
De komolyan,ha 5-10 km-t letekersz "ilyen időben" attól még nem lesz semmi bajod sem, én szinte egész télen is tekerek, persze megfelelő öltözetben.
Olyan nincs, hogy kerékpározáshoz túl hideg lenne, csak nem megfelelő öltözék lehetséges...
Kerékpárral járok dolgozni. És nincs olyan, hogy 10 fok alatt nem melózok, tehát a napi 15 km minden időjárási körülmények között alap. Tényleg sok múlik az öltözködésen... Meglepő módon a legnagyobb gondot a túlöltözés jelenti: az a ruhamennyiség, ami gyalogláshoz jó, kerékpáron túl sok. A lényeg, hogy az nem gond, ha elinduláskor fázik az ember, a tekerés közben úgyis be fog melegedni. Az igazi gyilkos a verejtékezés. Ha megizzadsz, az megálláskor szinte biztos megfázást jelent. Az igazi hidegben (télen) azért van 1-2 plusz, amire oda kell figyelni: a kezek, lábak védelme alap (kamásli, kesztyű); illetve nem árt az ízületekre is odafigyelni (főleg a térd kritikus).
Az viszont vitathatatlan, hogy az immunrendszerre jó hatással van és a betegségek is elkerülik azt, aki ilyenkor is teker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!