Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha ilyen hűvös kb.10 fokos,...

Ha ilyen hűvös kb.10 fokos, kicsit szeles időben elmegyek biciklizni, az nem tesz rosszat nekem?

Figyelt kérdés
Ha felöltözök kabátba, és úgy megyek tekerni kb. 5-10 km-t. Mert itt bent halálra unom magam, és már szeretnék mozogni egyet, csinálni valamit, csak nem tudom mennyire elvetemült ötlet ilyen időben biciklizgetni.
2014. okt. 24. 11:09
 1/9 anonim ***** válasza:
2éve voltam kint -10be.és nem unalombol!!még élek...
2014. okt. 24. 11:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Olyan -15, minusz 20 fokig még lehet biciklizni(jól ,megfelelően felöltözve)
2014. okt. 24. 15:00
 3/9 anonim ***** válasza:

tapasztalatból mondom,hogy érdemesebb professzionális rucit venni hidegbe bringázáshoz.legalábbis nekem bevált.8C alatt meg nem bringázok.

na de ha rosszúl öltözöl akkor kimelegedsz,és vetközöl akkor úgy megfázol mint pi csa.akár tödőgyulladásod is lehet nekem volt.nekem a "sima" kabát,vastag nadrág,stb kombótól drasztikusan romlott a teljesítő képességem,de csak úgy gurulni jó lehet. a torkod védelmére is figyelj mert torokgyuszit is össze szedhetsz,meg úgy mindenre amit a menetszél hűthet.

2014. okt. 24. 15:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hóban is vidáman kirándulnak ám a népek :) És hűvös időben a terroristasapka rohadt jó dolog a bringán.
2014. okt. 24. 18:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
télen-nyáron bringával járok munkába 5 éve napi 18km... rétegesen kell öltözködni...
2014. okt. 24. 18:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Regi szep idok amikor télen annyiszor elcsusztam a jégen. Azt garantálom h az egyik legszarabb érzés mikor tavol az otthonodtol eltanyalsz faj minden csontod es a hidegben hazakell még tekerned.
2014. okt. 25. 16:04
 7/9 brazen65 ***** válasza:

5-10 km-t -10 fokban is, meztelenül :))

De komolyan,ha 5-10 km-t letekersz "ilyen időben" attól még nem lesz semmi bajod sem, én szinte egész télen is tekerek, persze megfelelő öltözetben.

2014. nov. 5. 20:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Utcai öltözetben is lehet, csak a lényeg, hogy réteges legyen és oda tudj figyelni, hogy ne melegedj ki nagyon. Egy vastag téli kabát már alapból rossz.
2014. nov. 5. 22:09
 9/9 Alex Fly ***** válasza:

Olyan nincs, hogy kerékpározáshoz túl hideg lenne, csak nem megfelelő öltözék lehetséges...

Kerékpárral járok dolgozni. És nincs olyan, hogy 10 fok alatt nem melózok, tehát a napi 15 km minden időjárási körülmények között alap. Tényleg sok múlik az öltözködésen... Meglepő módon a legnagyobb gondot a túlöltözés jelenti: az a ruhamennyiség, ami gyalogláshoz jó, kerékpáron túl sok. A lényeg, hogy az nem gond, ha elinduláskor fázik az ember, a tekerés közben úgyis be fog melegedni. Az igazi gyilkos a verejtékezés. Ha megizzadsz, az megálláskor szinte biztos megfázást jelent. Az igazi hidegben (télen) azért van 1-2 plusz, amire oda kell figyelni: a kezek, lábak védelme alap (kamásli, kesztyű); illetve nem árt az ízületekre is odafigyelni (főleg a térd kritikus).

Az viszont vitathatatlan, hogy az immunrendszerre jó hatással van és a betegségek is elkerülik azt, aki ilyenkor is teker.

2014. nov. 17. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!