40 cobb fokos, lumbális gerincferdülésem van. Gyógytornára már járok, a fűzőt hamarosan megkapom, és valószínűleg úszni is fogok, de ez még nem biztos. Nagyon szeretnék sportolni valamit, de nem igazán tudom mi tesz jót, mitől rosszabodhat?
amiket elkezdhetnél minden további nélkül és még hasznos is lenne a problémádhoz az úszó edzések és a gerinctorna mellett-
pilates
gerinc jóga,hatha jóga
fegyencedzés
street workout
és ha tetszik neked a művészi torna,vagy csak a szép és erős mozgás,akkor nézd meg jógával hova el lehet jutni és milyen erőt,mozgáskultúrát lehet vele szerezni-
http://www.youtube.com/watch?v=loszrEZvS_k
a komoly jóga oktatóknak széles ismeretei és tanulmányai vannak a létező összes gerincproblémáról,ezért is és mert a problémádhoz illőbb is,én ezeket mondanám a balett és a ritmikus gimnasztika helyett.
a balettben én úgy tudom,hogy a létező legszigorúbbak a követelmények,szóval nem elég,hogy tökéletesen egészségesnek kell lenni,de antropológiailag is stimmelni kell.
az rg-ben meg sokszor brutális az a terhelés amit a gerinc és az ízületek kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!