Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha heti 1x elmegyek biciklizni...

Ha heti 1x elmegyek biciklizni az meg fog látszani?

Figyelt kérdés

Fogyni és formásodni szeretnék, heti 5x edzek konditeremben, mellette természetesen az étkezésre is figyelek. Töldségeket, húst, tojást, gyümölcsöt eszek.

Hétvégén vettem egy biciklit, gondoltam, kiegészíteném az edzéseket hétvégi kerékpártúrákkal is. Csak nem tudom, hogy ezt egyáltalán hozzászámoljam-e az edzésekhez, hiszen csak hetente 1x mennék tekerni, de úgy gondoltam, hogy először kisebb kirándulásokat csinálnék, mondjuk Bp-ról (4. ker)Szentendrére oda-vissza. Később lehetne hosszabb is.

Mit gondoltok erről?

2015. máj. 18. 11:36
1 2
 1/14 Osynho ***** válasza:
A fogyáshoz kalória mínusz kell, a formásodáshoz (izmosodáshoz) pedig kalória többlet, magas fehérjebevitellel és megfelelő edzés. Együtt nem megy a kettő. Tehát a kérdésedre az a válasz, hogy attól függ, hogy étkezel. A biciklizés aerob mozgás, jól átmozgat, jót tesz a keringésnek, de attól izmos nem leszel.
2015. máj. 18. 11:56
 2/14 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy miket eszem, azt is, hogy heti 5x edzek, nem csak a bringázás lenne.
2015. máj. 18. 11:58
 3/14 Osynho ***** válasza:
10%
Dehogy írtad. Étel típusokat írtál. Se mennyiség, se eloszlás, semmit. Azt se tudni mennyi a napi energiaszükségleted. Ez alapján nem lehet tudni semmit.
2015. máj. 18. 12:03
 4/14 Osynho ***** válasza:
A heti 5x edzés is elég tág fogalom. Milyen edzés?
2015. máj. 18. 12:03
 5/14 anonim ***** válasza:

heti 1 biciklitúra nem számít sokat, ha amúgy is aktív az életmódod.

Természetesen az állóképességedet segíthet javítani, a combodnak is jót tehet a tekerés, csak nem ez fog meglátszódni.

2015. máj. 18. 12:09
 6/14 A kérdező kommentje:

Na jó, most már kedzed ezt erősen kötözködésnek venni, de ám legyen, tessék:

Étkezés:

Reggeli: 2 főtt tojás, paradicsom, uborka, paprika, egy szelett mozzarella

Tízórai: egy csésze zöld tea üresen

Ebéd: grillezett csirkemell, zöldsaláta

Uzsaonna: egy csésze zöld tea üresen

Vacsora: párolt brokkoli grillezett csirkemellel

Edzés: heti 5x 50 perc futás, heti 3x edzés konditeremben gépeken, saját testsúllyal kb 45 perc.

Ehhez jön még minden reggel reggeli torna:

100 gugolás súllyal, felülés, hasprés, súlyzózás bicepsz, tricepsz, lámemelés lábsúllyal stb kb. 25. perc.

A kérdésem egyébként az volt, hogy a heti kerékpártúra számottevő-e egyáltalán, jelent-e súlybéli változást, nem az volt, hogy csak attól fogok-e fogyni. Ugyanis így is fogyos, formásodok, a biciklizést kiegészítésnek, programnak szántam.

2015. máj. 18. 12:10
 7/14 A kérdező kommentje:
neked köszönöm a választ utolsó
2015. máj. 18. 12:11
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
Nincs mit. A másik válaszoló csak a részletekről kérdezett, én nem venném kötözködésnek. Én egyszerűen közelítettem meg a kérdésedet, ő részletesebben, tök hasznos dolgokat írhat a részletek ismeretében! :)
2015. máj. 18. 12:14
 9/14 Osynho ***** válasza:
46%

Csak hogy jól értem-e: feltettél egy kérdést, amiben semmi konkrétum nem szerepelt az étkezésedről és az edzésedről, de konkrét választ vártál. Erre írtam, hogy a test változása (fogyás, vagy izmosodás) az étkezéstől függ döntően. Az ,hogy te eszel tojást, húst, gyümölcsöt, az nem infó. Ezt remélem belátod. Ezt szóvá is tettem, pusztán segítő szándékkal, hogy normálisan lehessen válaszolni (pénzt ugye nem osztogatnak a segítségért), erre te azt írod, kötözködök. Ezt hogy sikerült összehozni?

Kiszámolod mennyi makro tápanyagot viszel be, az kb mennyi kalóriát tesz ki. Figyeled a test változásait, ha nem fogysz, csökkented a mennyiséget (lehetőleg a szénhidrátot). Ha izmosodás a cél, akkor meg fordítva.

"A kérdésem egyébként az volt, hogy a heti kerékpártúra számottevő-e egyáltalán, jelent-e súlybéli változást, nem az volt, hogy csak attól fogok-e fogyni."

Pont erre akartam válaszolni (infók nélkül ugye nem lehet). De továbbra sem érted. Ha kevesebbet eszel, mint amennyit felhasználsz fogysz. Ha többet, akkor nem. Ha a biciklizéssel kerülsz kalória mínuszba, akkor jó. ha egyébként is abban vagy, akkor amúgy is fogynál. A formásodás kifejezést nem értem. Izom nem fog épülni fogyás közben.

Szívesen. Gyerekszoba.

2015. máj. 18. 12:18
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát pedig eddig is úgy fogytam, hogy közben formásodtam is, mert pl. leadtam x kilót, és nem csak vékonyabb lettem, de csinosabb is, kösönhetően súlyzós edzéseknek.
2015. máj. 18. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!