Mennyire hülyeség szerintetek -5 fokban csak úgy unalomból, meg mozgás céljából elmenni biciklizni?
Egyáltalán nem hülyeség! Én is ezt szoktam tenni! DE!
Tényleg nagyon oda van fagyva a hó és jég, meg a kásás latyakos hó is meg tudja vezetni a kereket, szóval két kézzel erősen fogni a kormányt, és lehetőleg ott menni ahol el van lapátolva a hó (nem pedig a hókotró tolta rá a biciútra mint pár helyen itt Szegeden)
Terep mintás gumi kicsit puhább nyomáson jobban irányítható így télen. De ha elég őrült valaki, akkor Continental Spike Claw szögesgumikat tesz fel, meg egy motocross bukósisakot, térdvédőt,protektoringet,
ja meg bedob egy bögre kávét hogy jobban figyeljen, akkor nem lehet baj.
Már majd csak jövőre. De a lényeg, szöges gumikkal a legjobb. Ott is stabilan mész, ahol mindenki elnyal, sőt ott kapaszkodik a legjobban. Viszont a jégbordákon nagyot lehet esni ha megvezeti a kereket, mint a villamos sín.
Az öltözködás megint csak fontos. ha túlöltözöl, akkor két km után mindenedről szakad a víz, még a ruhád is átázik. Úgy kezdtem én is a téli bringázást. Aztán ebben járatos csajjal megismerkedtem és rávett, hogy kerékpáros szakboltban vegyek megfelelő ruhákat. Téli elől szélfogós kerékpáros nadrágot és felső részre nedvesség elvezető aláöltözetet és felső részt is ami télre való. Ezekben mentem, de a nyári biciklis póló is rajtam volt alatta. mínusz 6 kokban egészen jól éreztem magam. Felküzdöttem magam a Normafához és nem volt ott senki. Épp gondolkodtam, ilyent még nem láttam. Aztán le akartam szállni a bringáról és .. jó, hogy kapaszkodtam a kormányba úgy csúszott. Tükörjég volt a vékony hó alatt. A szöges gumi jól kapaszkodott, de lábon már csak korcsolyázni tudtam telitalppal. :)
Volt ismerősöm, aki hegyi ösvényen nyomta télen jeges úton szöges gumival. Mondta, hogy voltam kirándulók, akik jól beöltözve óvatosan mentek az erdőben. ő a szöges gumival persze bátran nyomta. Erre a gyalogosok is bátorságot kaptak, ha a bringás így tud menni, akkor gyalog is lehet. Persze sorban nagyokat estek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!