Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy tudnám a leghatékonyabbá...

Hogy tudnám a leghatékonyabbá tenni a bringázást, ha nem mehetek túl gyorsan és túl sokat?

Figyelt kérdés
Egy ideje edzésbe és diétába fogtam, ami magába foglal futást és itthoni tornázást, viszont egy héten 2-3 nap elviszem a kutyámat biciklivel futtatni, ezeken a napokon nincs időm külön futni/ tornázni. Kb. 15-20 km-t megyünk, ami olyan másfél óra (van benne pár megállás, pl. kereszteződésnél), mivel az ő tempójában megyünk. Viszont szeretném magam a kerékpározások során is erősíteni egy kicsit. Mit javasolnátok? Gyorsabban és többet nem tudok menni a kutya miatt, de talán ha a legmagasabb fokozatba teszem a váltót, úgy nehezebb? Vagy pont hogy a legalacsonyabba tegyem, és úgy próbáljak minél gyorsabban tekerni? Esetleg váltogassam? Ha súlyokat tennék a lábamra, hatékony lenne? Milyen üléspozíció lenne a legjobb? Köszi:)

2014. dec. 2. 11:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Én azt javasolnám hogy inkább feleekkora távot tegyél meg, de futva és nem bringázva.

Legalacsonyabb sebességben semmi értelme tekerni, terhelés nélkül semmit sem ér az edzés. Legmagasabb fokozatban meg könnyen felgyorsulsz, folyton fékezgetni kéne, így sok értelme nincs.

2014. dec. 2. 12:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Futni járok, de bringázni mindenképpen kell a kutya miatt, ő nem fárad el, ha simán csak futni viszem magammal, úgyhogy gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal. Kár, hogy nem lehet, bár sejtettem, mert semennyire nem fáradok el ilyen kis távtól, ráadásul lassan megtéve.
2014. dec. 2. 12:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

erre nincs megoldás,kb: azt kérdezed,hogy :hogy edzek úgy hogy nem edzek?

vagy gyorsan mész kevest,vagy sokat (rengeteget) lassan,bár ezek sem célszerűek.

ha van nagyon közel egy hegy,akkor arra menj.más megoldás nincs.

2014. dec. 2. 13:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor azt hiszem, útvonalat váltok, és hegyre fel fogok menni.
2014. dec. 2. 13:34
 5/7 anonim ***** válasza:
mivel a KRESZ tiltja, hogy kutyát futtass biciklivel, mivel közben ön és közveszélyes vagy, ezért, ha a kutyát otthon hagynád, már meg is oldódna a problémád.
2014. dec. 2. 20:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Így van, ezt jól megmondtad. Beírtam neked egy kisötöst, csak hogy boldog legyél:)
2014. dec. 3. 08:39
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

Csakis az emelkedőn tekerés segít, ha maradsz a leírt feltételeknél.

Egyébként, ha nem hallgatsz az olyan hangokra, hogy a kutya-kerékpár kombó veszélyes és tilos, majd az első 30-50.000,- Ft bírság ráébreszt. Vagy ha laposra ver valaki, akinek ezzel balesetet okozol.

Ha a csengő hiányáért lehet 15.000,- bírság, arányosan ezért a kutyás bringázásért helyben főbe lövés járna.

2014. dec. 3. 12:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!