Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek is jogos volt a...

Szerintetek is jogos volt a szervizes részéről ez a hozzáállás a kerékpár szaküzletben?

Figyelt kérdés

Pár hete voltam egy kerékpár szaküzletben (nevet nem mondok), és miközben éppen vártam a biciklimre, hogy kihozzák, beállított egy harmincas éveiben lévő férfi egy elég gagyi, össztelós bringával. Mivel kissé gondterheltnek tűnt, szóltam a szervizesnek, hogy foglalkozzon vele nyugodtan, én addig nézelődök az üzletben.

Nos, a férfi elkezdett panaszkodni, hogy az Auchanban vette a biciklit, de nem akart rá a garancia miatt pluszpénzt fizetni, így hiába vitte vissza a vevőszolgálatra. Sorolta, hogy nem jók a fékek, stb., de a szervizes félbeszakította azzal, ha jól emlékszem, hogy "Látod, nem kellett volna ilyen olcsón ennyire szar biciklit venni, és akkor élveznéd is a kerékpározást, és a mi vérünket se szívnád az ilyen javíthatatlan vackokkal."

Erre a kedves betérő vendég egy pillanatig szóhoz sem jutott, majd megkérdezte, hogy de azért meg lehet-e javítani, mire a szervizes csak annyit mondott, hogy ezen csak a beolvasztás javítana, ő hozzá se nyúl ilyen életveszélyes vackokhoz, mert nem akarja, hogy más vére tapadjon a kezéhez, ha valaki meghal egy ilyen, megszerelt, de attól még gagyi bringán. A férfi elkeseredetten hagyta el az üzletet, az eladó nem akart beleavatkozni a beszélgetésbe, ahogy én se, de valahogy úgy érzem, igaza volt a szervizesnek. Az én biciklimet nagyon jól megcsinálta (persze nem az Auchanból van), szóval ne higgyétek azt, hogy a szervizes azért nem vállalta el az Auchanos bringát, mert nem ért eléggé hozzá.

2014. nov. 10. 19:41
 1/8 anonim ***** válasza:
8%
Az a véleményem hogy az ilyen szervízes egy marha. Jó sznob biciklibolt lehet az, ahova te jársz. De muszáj volt a végén felvágnod azzal hogy nem az Auchan-ból van a biciklid -.-
2014. nov. 10. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez a téma előjön időnként. A szerelő nem sznobizmusból utasítja el a teszkóbájk szerelését, hanem azért, mert nem akar tátott szájjal a fassznak szaladni. A vásárló egyébként ezt már megtette helyette is...

"Némiképp meglepő eredményt hozott a szervizek felkeresése, ugyanis ahogy szóba került, hogy milyen gépről és milyen feladatról lenne szó, 10 boltból 7 kerek perec kijelentette, hogy felárért sem foglalkoznak ezekkel a bringákkal. A másik 3 helyen elvállalták volna, azzal a kikötéssel, hogy nem vállalnak garanciát a szerelésre. Vidám helyzet, no. Aztán jöttek a szerelők rémtörténetei beállítás közben eltört fékkarokról, 2 naponta rémült nyolcasba ugró felnikről, centrírozás közben elszakadt küllőkről, leszakadt hajtómű csillagokról, törött pedálokról, lefittyedt kormányokról és persze folyamatosan náluk reklamáló páciensekről."

"a szomszédgyerek (9 éves) nyáron itt hencegett nekm az össztelos Tesco “Dánhil” bringájával és 1,5 hét mulva láttam hogy hozzá jött a mentő a dombhoz…Kérdeztem hogy hogy esett el és kiderült hogy belement 1 kátyuba és letört a pedál, és amikor a féket halál félelmében teljesen behúzta,elszakadt a fékbovden…Nah iylenkor gondolkozik el az ember h nem e kellett volna 1 kicsit többet költeni arra a qrva bringára h ne haljon meg rajta a gyerek (a kisfiu nem halt meg csak betört afeje de 9évesen ez is elég).."

A hozzászólásokat is olvasd el, és megérted, miért nem nyúl hozzá épeszű szerelő:

[link]

2014. nov. 10. 20:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Minden bicikliszervíznél ez van, és igazuk van. Auchanban, tescoban meg ilyen helyeken nem szabad biciklit venni.
2014. nov. 10. 22:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy igaza van, elmagyarázhatta volna normálisabban is. Aki elad, vagy szolgáltatást végez, az ne legyen fölényeskedő meg kioktató, igaz ez Magyarországon sajnos elég gyakori...
2014. nov. 10. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát szerintem is jogos. Alap, hogy ha valakinek csak a legolcsóbb bringára van pénze, akkor ne vegyen össztelósat, a merev vázú kevésbé tud szétesni. Aztán, ha már megúszta vele az első hónapot, lehet rajta havonta egy kisebb összegel tuningolni (monoblokk, duplafalú felni DT külővel és valami Alu aggyal, meg egy jó V-fék minimum) és akkor elmehet vele egy darabig. Ezt saját tapasztalatból mondom, egy biciboltból vásárolt de nagyon olcsó acél MTB bicim van 1997 óta, kb 20 ezerbe került akkor, gagyi fék, felni, meg középcsapágy volt benne, gyárilag jó nagy nyolcassal, de a hibás részeket cserélve azóta is gurul. Csak jövőre akarok vázat cserélni, de Giant Glory-nál nem adom lejjebb...
2014. nov. 11. 10:05
 6/8 Wadmalac ***** válasza:
Igaza volt, csak a stílus volt kereskedőhöz, akármilyen szolgáltatóhoz (sőt kultúremberhez) nem illő. Ha csak annyit mondott volna, hogy ezzel bármit csinál, életveszélyes marad és ezért nem vállalhat felelősséget, akkor korrekt lett volna.
2014. nov. 12. 14:38
 7/8 Wadmalac ***** válasza:

29.999,- Ft-ért lehet venni nagyon jó, nagyon biztonságos használt bringákat, pontosan annyiért, amennyibe ezek a használat előtt eldobható shoppingcenter szégyenei kerülnek.

Mivel az átlag vásárló laikus, esetleg még sötét is, neki csak az mond valamit, hogy mennyire csillog a fényezés és milyen tarka a matrica.

A foolproof megoldás az lenne, ha a Köhém, CE vagy TÜV minősítő szervezet a rendőrséggel vagy bármilyen, minőséget hivatalosan ellenőrizni képes szervezet razziákat küldene az ilyen bevásárló-központokba, az ezeket a szutykokat az országba hordó kereskedő cégekhez és büntetne, "mint állat", betiltaná az eladást.

2014. nov. 12. 14:49
 8/8 anonim válasza:
Faramuci helyzet, de igen, van joga megtagadni az ilyen munkát, a stílus az már más kérdés. Esetleg ajánlhatott volna erősebb felszereltséget, de aki olcsón vesz bringát az valószínűleg nem fog 2x annyit kifizetni pusztán csak alkatrészekre. Én sem hitegettem volna a póruljárt vásárlót. Tegyük fel, hogy összekalapálja neki a cumót és legközelebb amikor tönkremegy alatta a vas bezuhan egy kamion alá. Na akkor mi van?
2014. dec. 3. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!