Hátsó kerék hajtásának milyen a normális hangja?
Figyelt kérdés
(Első biciklim, tudom hülye kérdés.) A bicikli hajtásakor a láncszemek többnyire hangtalanul siklanak vagy pedig egy enyhe kattogásnak nem is nevezhető hang hallatszik azért? Egy laza "ratata" hang ahogy a láncszemek futnak a körlemezeken. Ami nagy sebességnél már zümmögés.2014. nov. 2. 20:34
1/5 anonim válasza:
Mivel mechanikus alkatrészekből áll össze, zajos a kerékpár menet közben. A fék nyikorgása is természetes, ezzel hallhatod hogy a két felület érintkezik.
2/5 Wadmalac válasza:
Hát, új bringánál, megfelelő lánckenésnél nem illendő, hogy hallatsszon bármi is. Legalábbis nekem az országútimon nincs annyi hangja, még terhelés alatt sem, hogy halljam.
A hajtásrendszer minőségén azért sok múlik.
Nekem egy full 600 Ultegra lovam van, egy tecsós bájknál jófene tudja, mennyire pontos a hajtókar tárcsáinak fogazása.
3/5 Wadmalac válasza:
Egyébként nekem a "ratatata" azt juttatja eszembe, amikor az első váltó rosszul áll és beleér a láncba. :)
4/5 brazen65 válasza:
Normális esetben a meghajtásnak szinte semmi hangja nincs, én csak a gumik halk surrogását hallom tekerés közben, ha zümmög meg ratata hangja van, akkor valszeg rosszul van beállítva a váltód, vagy száraz a láncod.
A megoldás, beállítod a váltód, beolajozod a láncot, vagy ha minden kötél szakad akkor bedugod a fülest, és hallgatsz valami jó metál zenét:))
5/5 Wadmalac válasza:
Lánckenésre Weldtite TF2 sprayt ajánlom, sokkal jobb és tartósabb az olajozásnál, nem szedi fel a port, nem keni össze a ruhádat. És bizony úgy lopakodik vele a lánc, mintha nem is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!