Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár vázáról a gépi...

Mountec kérdése:

Kerékpár vázáról a gépi polírozógép leviszi a matricákat vagy nem viszi le?

Figyelt kérdés
2014. nov. 4. 18:20
1 2
 1/11 Dreigang ***** válasza:
Matricája válogatja. Ha lakkozatlan a dekor, és pl. hajszárítóval óvatosan melegítve lejön kézzel, akkor a ragasztó lemosása után jól jöhet a polír. Vagyis a polírozást nem a matrica eltávolítására találták ki.
2014. nov. 5. 01:41
 2/11 anonim ***** válasza:

+ a polírozó gépnek ne tesz jót a matrica ragasztója... gyakorlatilag tönkreteszi a szivacs fejet....

a polírozó nem erre való, polírozni tiszta száraz felületet szokás...

2014. nov. 5. 04:24
 3/11 Wadmalac ***** válasza:
Próbálkozzál inkább brigéciolos rongyos sikálással-lekapargálással. A polírkorongot tönkrevágja a matrica ragacsa, meg jó eséllyel előbb koptatod le a festéket a matrica körül, mint magát a matricát.
2014. nov. 5. 14:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem, hogy a matricákat akarom leszedni lehet, hogy én nem jól fogalmaztam meg a mondatot, de azért kérdeztem mert ki akarnám polírozni a biciklit és, hogy nem tesz-e kárt a matricában a polírozógép így akartam valahogy megfogalmazni csak nem jól sikerült a kérdés!?
2015. febr. 11. 17:38
 5/11 Wadmalac ***** válasza:

"nem tesz-e kárt a matricában a polírozógép"

De tesz.

A matricákat a szélén felkoptathatja, felpöndörítheti és ha szitázott-festett matrica, akkor a festett rétegét leszedi.

A matrica anyagát sokkal kevésbé szedi a políranyag, mint a lakkot, úgyhogy a matrica körül mélyebb "lépcsővel" fog kezdődni a lakkozás, a matrica jobban ki fog állni.

Jobban jársz, ha leszeded és polír után lecseréled a matricákat.

Vannak olyan vázak, ahol a matricákra rá van lakkozva, ott a lakk vastagságától függően vagy jól sikerül a polírod, vagy végképp tönkreteszed a matricázott felületet.

2015. febr. 12. 08:28
 6/11 A kérdező kommentje:
De, a vázban nem tesz kárt a polírozógép??
2015. febr. 12. 11:59
 7/11 Wadmalac ***** válasza:

Most már nem igazán értem, mit akarsz elérni.

A váz a festék alatt van. A polírozógéppel a festéket polírozod. A festék leszedésére nem polírozógép való, máshogy viszont a váz felületét nem éred el vele. Ha viszont a festéket le akarod polírozni a vázról, hogy maradna meg a matricád?

Szóval, akkor most mi van?

:D

2015. febr. 12. 12:09
 8/11 A kérdező kommentje:

A festéket akarnám ki polírozni a kerékpáromon és azért kérdeztem, hogy nem tesz-e kárt a matricában a polírozógép, hogyha ki polírozom a festéket a kerékpáron, de most már tudom, hogy a matricában kárt tesz.

Így lehet érteni???

2015. febr. 12. 12:20
 9/11 Wadmalac ***** válasza:

"De, a vázban nem tesz kárt a polírozógép??"

Ezt nem lehet érteni. :D

Ha flexre szerelt, megakadó rongykoronggal falhoz vágod az egész vázat, vagy úgy nyomod neki, hogy elgörbíted, akkor de.

De egy normális excenteres polírozóval, normálisan használva nem tudsz bajt csinálni.

2015. febr. 12. 13:04
 10/11 A kérdező kommentje:
Azt úgy értettem, hogy a festékben nem tesz-e kárt a rendes gépi polírozógép nem a flexre szerelt!!
2015. febr. 12. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!