Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Gyakorlott túrázók, ti hogy...

Gyakorlott túrázók, ti hogy állnátok neki egy Székesfehérvár --> Tombolo (olaszország) útvonal megtervezésének?

Figyelt kérdés

teszem azt mekkora távot válasszak 1 napra, hogy lőjjem be ezt a domborzat függvényében, hogy foglaljak szállást az útra, ausztrián keresztül szeretnék menni, és az olasz alpokat is szeretném érinteni...

sík terepen 150-200km-t szoktam tekerni tavasztól őszig, hetente 3*, de ilyen hosszú túrát még sosem terveztem előre...

2014. nov. 4. 07:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez komoly kérdés és sok mindentől függ: elsősorban a teljesítőképességedtől, aztán attól, hogy a csomagokat is magad viszed-e, az időjárástól, a bringádtól, stb. Ha pl. csomagokat is cipelned kell, akkor sokkal nagyobb ráhagyásokkal kell tervezni, mint anélkül. Próbáld meg ugyanazt az emelkedőt megmászni csomagok nélkül, majd egy 25 kg-os málhával. Ég és föld. Kezdj el már télen alapozni, tavasszal már késő lesz. Mivel sok hegy vár rád, ezért erre külön készülnöd kell. Menj esőben is hosszúkat, mert könnyen lehet, hogy szakadó esőben is lesz részed. Készülj fel arra, hogy biztosan történik veled legalább egy olyan, amire nem számítottál! Tervezz be egy pihenőnapot a táv 60 %-nál! Ez nem elsősorban a regenerációra jó, hanem arra is, hogyha valami nemvárt esemény miatt nem tudsz megfelelően haladni. Felkészüléstől függően 4-6 naposra lőném be + 1 pihenőnap valami szép helyen.
2014. nov. 6. 01:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Én biztos nem mennék az Alpokon keresztül, pedig egy jó pár hosszabb túra a lábamban van(hegyeken is). Normális ember nem arra van kalibrálva, hogy 2000+ -os hegyeket másszon meg bringával nap nap után. Az, hogy sík terepen mit mész, az édes kevés, amíg nem próbálod ki magad egy hegyen.

Én ugyanilyen távokat mentem nyaranta, és azon kívül, hogy fájt a sejhajom, már meg se kottyant, aztán amikor rámentem az első komolyabb emelkedőre Szlovákiában, akkor azt mondtam, hogy kész ez nem fog menni, le akarok szállni. Pedig 700 m-nél nem volt magasabb, átlag 8-10 %-al.

Inkább mennék a helyedben Isztrián keresztül, Trieszten át. A táj is szebb és nagyságrendekkel kevesebb - ami van, az nem éri el az 1000-es magasságot - az emelkedő. Szlovéniát esetleg meg lehet próbálni, de már az is necces.

Az Alpokba el lehet menni tekergetni egy picit 70-80 km-et, de kezdő "hegyikerékpárosként" megmászni mondjuk a Grossglocknert és a Fedaiát öngyilkosság. És ezt akár veheted is szó szerint... Ezek 2500, illetve 2000 méteres csúcsok. Ha az ember nem megfelelően választja meg a tempót, a táplálkozást, folyadékpótlást könnyen lefordulhat a bringáról és ott is marad... Majd jó néhány 700-800-as csúcs után meg lehet próbálni az egyiket.

Úgyhogy én mindenképpen lebeszélnélek róla.

Egyébként hosszabb távon, nagyjából sík terepen 120-150 km-es etappal lehet számolni, ha azt mondod, hogy rutinos bringás vagy. Szállást meg keresgélj neten, ajánlatos útszéli vendéglők kínálatát megnézni (google térkép is kidob egy csomót), ott legtöbbször van szállás is, olcsóbbak is és még kajálni is tudsz.

2014. nov. 9. 23:24
 3/3 anonim ***** válasza:

* bocsánat, természetesen nem igaz, hogy a táj szebb, mert a hegyek legalább olyan gyönyörűek, mint a Limsky fjord -sőt -, csak azt akartam érzékeltetni, hogy Isztria gyönyörű, változatos, na meg ott a tenger.

Persze az nem ér fel azzal az élménnyel, hogy megmásztam egy 2000+ost, tudom...

2014. nov. 9. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!