Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan fogom bírni a távot?...

Hogyan fogom bírni a távot? Merre menjek (Dunakanyar, Duna bal partja)?

Figyelt kérdés

Néha bringázom és mást is mozgok. De nem keményen, nem egyesületnél és nem minden héten 4-5-ször.

40 km-es táv megy már, de sík talajon, szembeszél nélkül, 2 és fél óra alatt és rendesen kifáradok, még 2-3 órával utána is fáradt vagyok.

Így 60 km menni fog?

Dunakeszi felé merre lehet kimenni?

20 éves lány vagyok, valószínűleg egyedül fogok menni, 2-es főút teljesen kizárva.

Másik part kizárva, nem fogok kompozni, meg amúgy is, az hegyes-völgyes, hosszabb.

Esetleg nem hülyeség Rákospalota-Újpestnél egy megállóért felszállni a vonatra?

Vácig ugye végig ki van építve Dunakeszitől? Ugyanis ezt hallottam. (Váctól ismerem a terepet.)

2013. aug. 5. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! A hosszabb túrák előtt érdemes pihenni, illetve kicsit ráedzeni előtte. Én 16 éves srác vagyok, és ugyan még kisebb távokat mentem, 20 kilóméter a maximum, de azt lazán kibírtam. a lényeg nekem is ezt mondták, hogy érdemes tartani egy sebességet viszonylag hosszú távon. Nekem átlagosan egyenes úton 23 a sebesség. azzal én legutóbb 12 km-t 30 perc alatt teljesítettem. Ha út közben úgy érzed pihenj meg, nem hajt a tatár. Vagy ha olyan akkor nem muszáj a legelső lánckereken lenni a láncnak, használd a váltódat! Ha kérdésed van írj privátot, ha tudok válaszolok.
2013. aug. 5. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Dunakesziig tudtommal csak a főúton tudsz menni, én is ott mentem, de nem hosszú az út, úgyhogy kibírható. Vonatra én semmiképp sem szállnék. Amúgy ha 40 km megy, akkor a 60 is menni fog, legfeljebb egy kis pihenővel.

Én most rákaptam a Velencei-tó túrára, otthonról 52 km oda (és ugyanannyi vissza), és simán megvan 2,5 óra alatt, vastagkerekes montival. Pedig eddig sosem mentem ilyen hosszan, de már hatszor leruccantam idén fürödni egyet... :)

2013. aug. 5. 21:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem úttestezek. A Jászberényin leszoríthatott volna egy kamion, ha rosszkedvű a sofőr. A legszélén mentem, kb. annyira, hogy még ne essek az árokba, és nem ment el mellettem. Aztán leálltam az árokba (nem "hagyományos", hanem sekély árok volt).
2013. aug. 5. 21:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Figyu kislany! Mar nem eloszo rtetted fel ezt, avagy hasonlo kerdest ... biciklis-tarsat keresel?

Csak azert kerdezem, mert en minden reggel 6 orakor nekiindulok a Duna-kanyarnak. Ha gondolod, csatlakozhatsz.

Nem kell kompozni a budai oldalhoz, ott van Dunakeszi elejenel a Megyeri-hid ... onnan pedig simaliba :)

Pesti oldalon is mehetunk ha ragaszkodsz hozza, de nem irom le tobbet, hogy merre menj :P

Ha gondolod ... :)

2013. aug. 5. 22:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem fogok kerülőket tenni a jobb parton.

Amúgy második kérdésem erről az útvonalról, és az elsőhöz nem érkezett olyan válasz, ami segített volna.

2013. aug. 5. 22:28
 6/10 A kérdező kommentje:

Amúgy képzeljétek, nem mindenki egészséges izompacsirta, akivel az anyja nem dohányzott, majd csecsemőkorában egészséges volt, kiskorában sportolt...

Van, aki sovány (például én, kb csak csontom van), más kövér, megint más kórházban volt többször is kiskorában.

Nem mindenki fog ellenszélben és/vagy dombon 20-szal lenyomni 70 km-t, mint ahogy ti itt ebben a kategóriában képzelitek.

Én a magam részéről örülök, hogy csak annyi egészségügyi problémám van, amennyi, és olyan fokúak, amilyenek. Örülök, hogy egyáltalán rá tudom venni magam, hogy elmenjek mozogni, míg sokan azért fizetnek kondibérletet, mert csak ott tudják rávenni magukat, hogy mozogjanak, ott is csak évente egy hónapig...

2013. aug. 5. 22:34
 7/10 anonim válasza:

Fontos, hogy ne add fel a tekerést! Lehet az ember sovány, kövér, vagy normális testalkatú, ám ha 40 km-t leteker akkor bizonyára van kitartása, és jobb a többiektől, akik semmittevéssel töltik el a napot.

Nem tudom, hogy mennyit tudsz enni. Én 50km előtt egy halkonzervet és egy puffasztott rizses csomagot szoktam megenni. Ha 40km-t tekersz, akkor a 60km is menni fog, csak hajts egy kicsit lassabban.

2013. aug. 6. 13:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Sík talajon, szembeszél nélkül 20-23 km/h, szembeszéllel vagy emelkedővel 15-17 km/h megy. Ennél magasabb tempóktól hamar kifáradok.
2013. aug. 6. 18:18
 9/10 A kérdező kommentje:

17 km/h átlagsebességem volt körülbelül és megtettem.

Dunakesziig kisebb forgalmú út vezet, a városban van bringaút, és onnan végig. Aszfaltos, jól kitáblázott, én legalábbis nem tévedtem el.

2013. aug. 14. 21:12
 10/10 anonim válasza:
Dunakeszitől egészen Szobig el lehet jutni kerékpárúton. Vácon talán érdemes a főúton vagy valamelyik főúttal párhuzamos utcán haladni, mert eléggé dombos terepen halad a kerékpárút.
2013. aug. 20. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!