Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez miért van? Divat lett?

Ez miért van? Divat lett?

Figyelt kérdés
Annyira bírom, amikor látok versenybringásokat, hogy olyan lenézően tekintenek az emberre... Némelyik kis tizenéves akinek anyuci-apuci a hátsója alá rakta az 500.000Ft-os Cube országútit, még 70km -t sem tekert vele, de már annyira feszül mint ha ő lenne Armstrong. Divat lett egymás bringájának a lenézése, vagy nem értem? :D
2013. júl. 7. 20:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Es azert ez a mondat: "ma, mindössze 3 perccel ért be hamarabb előttem egy versenybringás" :)))

Figyu! Lehet a versenybringas csak normal tempoban ment, amig Te kikopted a tudod ugy tekertel. Ne viccelj mar! Szivesen talalkozom Veled egy kozos bringazasra es megmutatom, hogy mi a kulonbseg egy monti es egy orszaguti kozotti teljesitmenyben es tavolsag birasban is :)

Amugy pedig semmi ertelme ennek a "harcnak" montisok es orszagutisok kozott, ket kulon kategoria ... nem is nagyon kellene talalkoznia az egyiknek a masikkal, hiszen ket teljesen mas terepre keszult gepekrol van szo.

DownHillesekkel is hasonlo a helyzet: biztosan furcsallanak, ha egy orszagutis felulne a fogaskerekure, hogy felmenjen a hegyre es ledongessen a hegyoldalon :) Orszagutis felteker a hegyre ... meg a kovetkezore ... meg a kovetkezore is :)

Szerintem jobb lenne mindent a maga helyen kezelni.

2013. júl. 8. 14:26
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem szoktam kiköpni a tüdőmet hála égnek, mivel eléggé megedzőttem már. Mivel ahogy mondtam, kizárólag "aszfalton" tekerek. Alapból egy merevvázas monti, szóval ha akarnék se tudnék vele terepezni, ezért használom aszfaltra. - Tudom mennyi különbség van egy országúti és monti között. Előzött már le egy minden hétvégén beb*szok csaj (szóval nem a sportról ismert), régebbi országútival, úgy, hogy én 32-vel mentem. Az megint más, hogy nem fogja tudni tartani a tempót sokáig, mert edzettsége kb. nulla, de már ez is azt mutatja hogy mennyi aerodinamikai különbség is van a két típus között, és én ezt tudom. Itt nem az országúti vs. MTB vita megy, a kérdésben a bringát csak példának hoztam, az ár miatt, mivel a kérdés alapból a 'lenézés' volt, nem pedig a két típus közötti harc. :) A lenézésre meg lehetne akár MTB vs MTB -t is mondani, csak most nem azt hoztam példának.
2013. júl. 8. 15:24
 13/24 A kérdező kommentje:
Meg ha még nem is lenne gond a merev villa (mert nem feltétlen az), de olyan terepek akkor sincsennek itt, ahol a "rendeltetésére" tudnám használni. Ráadásul alapból kaptam, szóval nem én választottam. Pénzem meg még nincs egyenlőre arra, hogy outit vegyek. Használtan pedig tuti hogy nem veszek, nem csak bringát, de semmit sem.
2013. júl. 8. 15:29
 14/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem versenybringás vagyok, de megszólítva érzem magam, mert egy magasabb árkategóriás géppel tekerek. Egy Kellys Spider van a fenekem alatt. Magam kerestem meg az árát, és nagyon szeretem. Ez egy merev vázas MTB. Eszembe sem jut lenézni mást, már csak azért sem, mert nekem is volt régi, amit nem véletlenül cseréltem le. Szerintem csak megnéznek, "jéé, egy bringás társ" alapon. Ne vedd az szívedre. Ha mégis lenézőnek érzed a rád eső pillantást, gondold azt, hogy ez legyen minden öröme a napban. Ennyi. Amúgy az, hogy kinek milyen biciklije van, szerintem onnantól kezdve számít, hogy versenyezni akar vele. Amúgy guruljon, (azaz eljuss vele A-ból B-be) és ne legyen vele folyton baj.

Üdv:

BRCSB

2013. júl. 8. 15:45
 15/24 Linkoln ***** válasza:

Azért néha megesik a lenéző nézés. Nem a bringa ára miatt.

Annyian tekernek mtb-vel, pedig nem városra vannak tervezve, aszfaltra.

Ennek ellenére nagyon sok mtb-t látok országúton, csillog villog, sarat még nem látott. Nem is olyan nagy baj. Hát, egyéni, sok esze nincs, de legyen.. :D (Nah jó ez már picit lenéző) De amikor még teker is mellé mint állat, akkor már nehéz megálni az érdekes fejet. Félmilliós ktm mtb-vel csupa asztfalton, edz. Fura. És gyakori.

2013. júl. 8. 17:08
 16/24 Linkoln ***** válasza:
Én alföldi vagyok, 70km-es körzetben hegy nincsen. Nah de outis sem nagyon rajtam kívül... Mtb-s akad szépen, nem paradoxon? :D
2013. júl. 8. 17:09
 17/24 A kérdező kommentje:
:)) Nekem kb. 250km -es körzetben nincs egy nagyobb "domb". :D Viszont itt vannak outisok szépszámmal. Ahogy mondtam ugye nem én vettem, hanem kaptam. Így meg használom aszfaltra. Sík föld úton sincs nagyobb értelme tekerni, szerintem. :D Mert erre még a szántóföldben sincs emelkedő. :DD
2013. júl. 8. 19:21
 18/24 anonim ***** válasza:
sajnos van az a korosztály, akik lenéznek mindenkit, aki nem több százezren ül, de én csak sajnálom az ilyen embert, gogy kimaradt abból az élménybõl, hogy milyen volt anno a tatabányai lengyel piacról hazatekerni Székesfehérvárra, mert a hazabuszra nem maradt pénz a ruszki gyártmányú "versenybicikli" megvásárlása után..
2013. júl. 9. 10:18
 19/24 Linkoln ***** válasza:

Nekem első outim 7000ft volt, még mindig meg van. Igen, más vele tekerni.. :D De Az a nagy valóság, hogy nem olyan nagy a különbség egy csúcskategóriáshoz képest. Azért hogy milyen értékű bringán teker valaki, nem kéne tényleg lenézni a másikat.

De a ruszkis élményből nem hiányzik, volt már párszor hogy eléheztem félúton, rámsötétedett, eltévedtem az erdőben, szétment a gumi a semmi közepén jó kis tescos montival, nem kellemes érzés.. :D

2013. júl. 9. 12:39
 20/24 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lenez egy orszagutis ... mindegyik olyan magasan ul :)
2013. júl. 9. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!