Láncszerelés, hogyan?
Van egy láncszerszámom. A biciklimen megnyúlott a lánc és csere érett már de ezért nem szeretném szervízbe vinni.
A láncon nincsen patent szem. Ha a szerszámmal nekiállok egy a lánc közepén lévő kis pöttynek akkor az kijön?
Bocs, most jöttem rá, hogy csereláncod az van, hirtelen azt hittem, csak egy-két szemet akarsz kivenni.
Egy tüskével simán kiütheted a régiből valamelyik csapot.
Én megkeresnék olyan idősebb bácsit,aki csinált már ilyet és nem több ezret kér el,csak egy méltányos összeget.
Én ismertem 2-őt is,de már nem élnek.
Viszont nem tudom melyik városbeli vagy? Mert,ha Kecskemét,akkor a Fazekas Mihály utcán ajánlom Körtvélyesi Sanyi bicikli szervízét,aki egy (furcsa ezt leírni) tisztességes,becsületes,szavatartó ember!
Ne aggódj, simán menni fog. Persze könnyebb úgy, ha valaki megmutatja, de nem egy nagy wasistdas az egész.
A következőképp járj el. Először Szedd le a régi láncot. Úgy kell, ahogy írtad: szépen kisajtolod a lánccsapkinyomóddal az egyik pöcköt. Nyugodtan told ki teljesen, úgyse akarod azt a láncot visszatenni.
Most jön a második lépés: a régi láncon gyakorold a szétszedést és összerakást. Most már úgy szedd szét a láncot, hogy nem tolod ki teljesen a csapot, hanem csak addig toljad, hogy a csap külső lemezből kicsit több mint fél mm-t kilógjon befelé. Így már óvatosan hajlítgatva szét tudod pattintani a láncot ezen a ponton.
Összerakásnál ugyanez, csak visszafelé (persze a lánccsapkinyomóval húzni nem tudsz, abban fordítva rakd be a láncot). Arra figyelj, hogy a láncdarabok jól össze legyenek illesztve (ebben segít, hogy a szétszedésnél nem toltad ki egészen a csapot). Ha nincs jól összeillesztve, és elakad, te meg csak tekered a szerszámot, akkor megszakad a menet a szerszámon.
Végül szereld fel az új láncot. Ez már nehezebb lesz, mert nem a kényelmes asztalnál kell összerakni, hanem ott helyben. Figyelj a befűzésre, könnyű elszúrni. Ha van segítséged, úgy könnyebb (a hátsó váltót tolja előre, a hajtóművet állítsa meg, ne forogjon), ha nem, akkor ott van a lábad segítségnek.
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!