12 perc intervallumozás szobabiciklin ért valamit?
Amugy is milyen hulyeseg, hogy el akarod fogyasztani magad. Ez olyan onsanyargatos :P ... akkor is tanacsot kertel amikor feldagasztottad magad? Vagy ha nem dagasztottal semmit, akkor most mibol is akarsz fogyasztani? Jahh hat persze! Itt a strandszezon, amugy is jo lenne egy minit felkapni, csak hat azok a franyahurkak? Okes ez meg ertheto is ... de! ... telen nem kellett volna tultoltened a raktaraidat (nem vagy te foka) ...
Na ez már túlzás, amit művelsz....hogy merészelsz ilyeneket írni?Tudsz rólam bármit is?Miért híztam meg, mióta van rajtam felesleg stb? Nem hiszem., hogy ontani kéne az észt a hülye dumáiddal, elárulom neked, hogy nem evés okozta és étrendet is orvos írt fel.De sztem, lehet elhúzni innen
ja mielőtt ebbe is belekötsz...inkább úgy fogalmazok, hogy nem zabálás miatt híztam meg
-.-
de te biztos egy agyon sportolt, jóvágású ember lehetsz, aki kioszthat mást, nem irigylem ezt az életet sem :) jó gyakorizást..
Nem értem az ilyen válaszolókat, akik lehurrogják a másikat!Azért,mert nem ismered ezt az edzés fajtát,nem kell rögtön le divatozni..az ilyet nagyon utálom!
Egy kis olvasnivaló:
Egyre több tudományos bizonyítéka van annak, hogy a leghatékonyabb aerob edzésforma a zsírégetésre az intervallum edzés. Órákkal az edzés után is még pörgeti az anyagcserét, tehát a zsírégető hatás jóval az edzés után is kitart, egyszerűen fogalmazva.
Egy kutatás szerint a HIIT (High Intensity Interval Training) megnöveli a szervezet nyugalmi anyagcsere sebességét. Ez annak köszönhető, hogy a testünk edzés utáni oxigénfogyasztása megnő - a HIIT edzés esetében oly mértékben, hogy az edzést követő 24 órán keresztül pörög az anyagcsere! Emellett a maximális oxigénfogyasztás mértékét is jelentősen, jóval nagyobb mértékben növeli meg, mint az alacsony intenzitású, monoton aerob edzések.
Egy hagyományos, alacsony intenzitású aerob ezdés esetében a zsír energiaként történő felhasználása csak az edzés 30. perce környékén következik be. A HIIT esetében ez jóval korábbra tehető, tehát már edzés közben is jelentősen nagyobb mennyiségű zsírt tudunk elégetni energiaként.
A HIIT edzés emellett segít csökkentei az inzulinrezisztanciát, javítja az izomsejtek inzulinérzékenységét.
Meddig is tart egy hagyományos, monoton aerob edzés? Minimum 45 percig, de gyakran tovább is. Nos, egy igazi, intenzív intervallum edzést lezavarhatsz 20-25 perc alatt. Tehát fele annyi idő szükségeltetik egy olyan edzéshez, ami hatásosabb, mint a hagyományos lassú, monoton aerob!
Fontos: ez nem egy kezdő technika! Amíg nincs egy alap állóképeséged, addig ne ugorj fejest a HIIT-be, mert sok lesz elsőre, ezt garantáljuk!
Én sem bírtam az elején 20-25 percig :) de mára már bírom, de ha azt érzed,hogy nem bírod tovább ne csináld!!
Ha még az elején vagy, csak később végezd ezt,meglátod meglesz a gyümölcse
Senkit nem hurrogtam le csak talan nyersen fogalmaztam.
Folosleges a felhaborodas, a kedves kerdezo arult el magarol minden informaciot a kerdeseben:
160cm magas, sulyos 70kg, egyaltalan nem szokott mozogni, fogyokurazik es nyamvadt 12 percig intervallumozik :)))
Megyek innen a francba mint kertetek, de ez a lany egy punnyadt paca (biztosan fujtat is mint egy balna) ... ez a velemenyem es kesz.
Re:
Nos tényleg semmi értelme egy outi kerékpároshoz hasonlítani az átlagembert.. Ha annyit tekerne csóri átlag ember akkor 3 nap alatt elfogyna.. :D Ők nagyon odafigyelnek a kajára, regerenálást gyorsító szereket esznek stb. Cuccolják magukat, a sok dopping segít ilyen jól hangzó teljesítményeket csinálni.
És ŐK nem intervallumoznak verseny alatt. Nem vagy tisztában azzal hogy ez mit jelent. Váltanak intenzitást, váltanak hajtás stílust, technikát de max akkor mennek anaerob küszöb felé szépen amikor robbantanak meg amikor sprintelnek. De ez nem szakaszos gyorsítás/lassítás.
Heti 5 alkalommal 1 óra tekerés tökéletes.
Ennyit sem kell, az már állóképesség/sebesség növelő edzésnek is megfelel.
Öhm akartam még valamit.. :D
Jah igen, én divatoltam le az intervallumos edzést, mert én komolyan csinálom, de nagyon sokfelöl hallottam hogy intervallumozgatnak, és még sosem láttam hogy tényleg azt csinálnák.. Kivéve csapattársak.
Intervallum elég komoly, pulzusmérő szinte alap kéne hogy legyen, ehelyett csak úgy belövik hogy nah most max intenzitáson vagyok így okés. Amúgy jah, fogyásra meg egézségesebb anyagcserére is okés.
Én drukkolok! Ha nem is intervallumozol jelenleg, NE hidd el hogy órákat kell tekerni hogy érjen valamit.
Én tavaly még triatlonoztam (Nah az kemény.. :D) idén alapozok rövidebb távokra, súlyzós edzés, kis tömegelés, aztán rövidtávra edzek, megy majd intervallumozás is hamarosan, erő-állóképesség stb. Mennyit? Nem sokat, nem órákat... Nem lehet szerek nélkül túl sokáig tart a regerenálódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!