12 perc intervallumozás szobabiciklin ért valamit?
Az utolsó hozzászólóval egyetértek. A fogyás nem olyan lehetetlen dolog mint amilyennek tűnik a sok szennylapból meg erőltetett hírből származó torzulás végett.
Kevesebb energia megy be mint amennyit elhaszálsz, és a bevitt energia összetétele alapján jól felhasználható hogy egézségesen és minőségin működjön a szervezet, mozgással érvelsz a szervezetnek hogy nem kell ennyi súly és már megy is. Ha szabályosan csinálod az első hét is hatásos, persze ne drasztikus változásra számíts. Meddig tartott felszedni a súlyt? Sokáig, nem fog lemenni egyik napról a másikra.
Tegnap 20:41!
Ki mondta, hogy nem melegítettem be előtte?
Egyébként meg egy szóval nem írtam h a 12 perctől 500 kalóriát vártam.. -.- előbb olvass már utána az előzőeknek!És nem hiszem h nullát ért volna, amint látod más sem így gondolja! Nem fogok pl 1 órát futni úgy, hogy nincs megfelelő állóképességem hozzá
Másrészt akkor te nem vagy tisztában a dolgokkal...rohadtul nem divatból csoináltam, hanem utána olvastam a mozgásoknak, és hogy 20 perc is kemény erőfeszítést tesz ennél,sőt többet nagyon nem is lehet belőle csinálni, ha erőből csinálja az ember.
"Es soha ne hidd, hogy egy punnyadt eletvitel mellett, mcdonaldsot zabalva, delutan meltoztatik valami kis divatosat csinalni, jol elfaradni benne ... "
Ez elég vicces :) írtam, hogy helyesen táplálkozom.. és hozzátennem, hogy szoktam más mozgást is csinálni mostanában, intervallumot meg nem divatból csináltam, hanem mert utánanéztemn, hogy nagyon hasznos akár 15-20 perc is, és nem a nullával egyenlő a 12 perc sem, amit bírtam, mivel többet ebből nem bírtam volna, nem is 40 pefc ebből a cél senkinél sem
Okes picilany, engem meggyoztel :)))
tehat azert nyafogsz kis dundikam, azert teszel fel ilyen faranuci kerdeseket, mert egeszsegesen taplalkozol, amugy tok sportos vagy ... csak a segged not nagyra
mint mar mondtam: meggyoztel :)))
"Nem fogok pl 1 órát futni úgy, hogy nincs megfelelő állóképességem hozzá"
:)))
Ez mar megint vicces. Tudod az ember, egy ketlapon jaro eloleny ... ha nem siet sehova, akkor setalgat ... ha temposabbra veszi a figyurat akkor megy, esetleg kocog ... ha igyekszik valahova akkor fut ... es vegul ha baj van, akkor ina szakadtabol rohan. Ilyen allatfajta ez az ember :) De a nap 24 orabol all! Nem csak egy nyamvadt oracskat kell tudni lefutni, hanem egesz nap ha kell. Edzettseg? Mi koze ennek az edzettseghez? Ezt, vagyis azt, hogy egy egeszseges emberallatnak tudni kell eljutni a-bol b-be, ez alapeset.
Nem is szaporitom a szot ... sem intervallumozas, sem kalaplengetes, sem mely lelegzetvetel nem er semmit, ha 12 percig csinaljak. 12 perc nem edzes! Es pont.
Profi orszaguti kerekparversenyzok is folyamatosan intervallumoznak egy-egy szakasz alatt. Igen am, de az ilyen versenyek 200km koruli tavolsagok es igencsak 4-5-6 oran keresztul tekernek, kozben megmasznak 2-3 2000 meteres hegyet.
Persze nem hozzajuk kell merni senkinek magat, de azert jol mutatja, hogy mi az elismeresre melto teljesitmeny.
Azt se felejtsuk el megemliteni, hogy egy egy ilyen orszaguti versenyszakasz elott a kerekparosok gorgon bemelegitenek majd egy orat, lefutjak az aznapi futamot es vegul levezetesnek felulnek meg a gorgore ismet egy oracskara. Aki ismeri a kerekparsportot, az tudja mirol beszelek.
Naszoval kedves kerdezo: szerinted 12 perc intervallumozas szobabiciklin er valamit? Vagy pont ilyenek miatt van rajtad kemeny 20 kilo felesleg?
Ultramaratonon a legfickosabbak, a 6 napos versenyen indulnak. 6 nap folyamatos futas!!!
12 perc? :)))
"fogyokura szempontja"
Ez mar egy helytelen gondolat! Nem kell kuraszeruen csinalni semmit :) Egeszsegesen kell elni es eleget mozogni es akkor nem lesznek ilyen fogyasi problemaid. Amugy is milyen hulyeseg, hogy el akarod fogyasztani magad. Ez olyan onsanyargatos :P ... akkor is tanacsot kertel amikor feldagasztottad magad? Vagy ha nem dagasztottal semmit, akkor most mibol is akarsz fogyasztani? Jahh hat persze! Itt a strandszezon, amugy is jo lenne egy minit felkapni, csak hat azok a franyahurkak? Okes ez meg ertheto is ... de! ... telen nem kellett volna tultoltened a raktaraidat (nem vagy te foka) ... persze liftezhetsz evszakonkent a kulonbozo sulycsoportok es kinezetek kozott, hizo- es fogyokurakat tarthatsz, de ha elfogadsz egy barati tanacsot: ha kiegyensulyozottan es harmonikusan elnel (es nem kuraszeruen), akkor a sullyod is beallna egy olyan kellemesen elviselhetore.
Juszticia merlegenek ket serpenyoje van. Ezzel azt akartam mondani, hogy ha evek alatt elhanyagoltad magad, sulyproblemakkal kuszkodsz es dicseretes modon valtoztatni szeretnel ezen a helyzeten, akkor ne 12 percben, vagy x kaloriaban, vagy bifidusz eszenziszben keresd a csodat, hanem elj helyesen es nagyjabol ugyan annyi ido alatt meg is valtozik az eleted, mint amennyi idot az elszurasara toltottel.
Szobabiciklivel pedig csak annyi a baj, hogy rossz ido eseten meg talan indokolt is lehet, de most nyar van ... a termeszetben kell kerekparozni, nem a szobaban ... tudod a friss levegonek, a termeszetben valo feloldodasnak mas elonyos hatasa is van, mint csak a fogyas. Ebbol is latszik, marmint abbol, hogy szobabiciklizel, hogy valahogy meg sem elsz helyessen.
(testtomeg index) BMI=27,3
Megjegyzés: A 25 és 29,9 közötti értékkel bírók túlsúlyosnak számítanak
Téged minősít, hogy kb 6 hozzászólást küldesz egymás után, és elég szégyenletes, hogy ismeretlenül lehurrogsz, ledundizol meg hogy nem teszek semmit, h-h nem tudok futni 1 órát stb.Az ilyen válaszolót nem veszem emberszámba ne is haragudj meg, de fogalmad sincs rólam..
Nem tudom hányszor írjam le, hogy nem megváltást vártam 12 perctől, direkt úgy írtam h tudom,hog nagyon kevés, de nem a megszokott mozgást végeztem,és nem kalória szempontjából kérdeztem,ez az állóképességemnek tett jót, mert egyébként egyenletes mozgáshoz vagyok szokva, ami kb. 40 perc szokott lenni, tisztában vagyok vele képzeld, hogy mikor "indul be" a zsírégetés.
Köszönöm annak, aki az elején normális válaszokat kapott.
Egyenlőre a megszokott tempójú mozgásnál maradok + súlyzós edzés, de néha sztem csinálok intervallumosan is szobakerékpáron, hátha sikerül feltornázni az időt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!