Monoblokk / középcsapágy eltávolítása?
Ha bekerül a monoblokk a bringába az hosszú-hosszú évekig problémamentesen fog működni,ergo nem lesz szükséged a megvásárolt szerszámokra,ezért azt javaslom,hogy bízd szervízre a szerelést max. 2000 forintért megcsinálják,így olcsóbban megúszod és akkor meg nem beszéltem az előre nem látható komplikációk elkerüléséről.
Szervíz vagyok,nekem elhiheted.
A "belső" körmös monoblokkszerszám és a monoblokk pl.
A külső körmös pl.:
És egy hajtókarlehúzó pl.:
Körmös kulcsra passz, hogy milyen létezik, talán a menetes fixi agyak kontraanyája is ilyennel húzható meg, azt biztos találni, ha jó hozzá.
Valóban sok passzolást kell összeegyeztetni, ha van kedved hozzá, keress rá bikemag.hu-n a középcsapágyak szerelése, karbantartása c. cikkre.
Röviden amikre még figyelni kell:
-Tengelyszabványok (négyszög, ISIS, Octalink, integrált.. stb., megfelelő hajtókart a megfelelő középcsapágyhoz és tengelyéhez)
-Hajtókarlehúzó egy adapterrel rendelkezik, ha nem megy bele a hajtókaron keresztül a lenyomó része, akkor le kell venni)
-Láncvonal - a hajtókar a megfelő tengelyhosszúságú monoblokkal passzol (kivétel integrált hajtások, stb.)
-Középcsapágyház menet (angol, ez a legelterjedtebb, hajtásoldal balos a másik jobbos, de van még olasz és francia is, más menetemelkedések és valamelyik más menetiránnyal rendelkezik)
Maga a szerszám ára nem sok, de utána kell olvasni egy kicsit, nehogy elnyalj egy menetet vagy nem passzoló monoblokkot vegyél. Ha intenzíven használod a bringát, akkor egy közepes minőségű monoblokkot megehetsz egy latyakos téli szezonban, a harmadik cserénél visszahozza a szervíz árát a szerszám. Véletlenül sem szeretnélek lebeszélni a bringaboltról, sőt, ajánlom, hogy élőben kérj tanácsot tőlük, szívesen segítenek a szerszámokat is kiválasztani.
Alkatrészekről (szerszámokról is!) találsz véleményeket pl. itt: www.testbike.hu
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!