Hogyan tudnám megszeretni a biciklizést?
helyileg hol laksz?
amúgy ha nem szeretsz biciklizni, nem fogsz varázsütésre beleszeretni...
Nem muszáj az autók között menni, biztos hogy vannak járható földutak is a környéken. Kevésbé forgalmas mellékutak is vannak sokfele. Merre laksz?
Magától biciklis nem szokott elesni, viszont a sárga mellény sosem árt.
nézz itt körül hátha találsz valami normális utat, esetleg bringapartnert
én a helyedben elmennék 1-2 másik bringással egy pár kisebb, később nagyobb túrára, ott majd elég magabitosságot szerzel
de ha nincs kivel akkor is azt tanácsolom menj bringázni, keress olyan helyet ahol kicsi, vagy zéró a forgalom
ha eléggé magabiztos leszel, mehetsz az autók közzé is
Egerben???? Onnan egy rövid buszozás Szilvásvárad, ahol a Szalajka völgyben lehet szakemberek által karban tartott jó minőségű és állapotú bicajt bérelni, és nagyon szép helyek vannak, amerre ott el lehet menni: a Szalajka völgyben is lehet tekerni, és fel lehet tekerni a kilátóba is.
A másik ötlet a zenehallgatás bicajozás közben - úgy fogod érezni magad, mint egy klipben. Persze ilyenkor fokozottan kell figyelned a forgalomra.
A legegyszerűbb kedvcsinálás a bicajozáshoz azonban mindenképpen az, ha beszerzel egy valóban minőségi és neked tetsző kerékpárt. Már Machiavelli is megmondta, hogy "Ha kedvet akarsz csinálni valakinek valamihez, add neki ajándékba az eszközét." Ha van valami minőségi cuccod, amivel valamit lehet csinálni, akkor lesz kedved csinálni. ):o)
na találtam egy jónak tűnő 40 kilcsis túraútvonalat egerből:
Eger-->Egerszólát-->Tarnaszentmária-->Verpelét-->Egerszalók -->Eger
Amúgy én google térképének segítségével szoktam magamnak útvonalakat tervezni, azért is jó, mert az útra ráközelítve meg lehet saccolni, hogy milyen rajta a forgalom:)
az elhagyatott országutakat kell mindig keresni, a tájak is ilyen helyeken a legszebbek általában és mi más miatt lenne értelme biciklizni:)
ha nyáron van kedved vonatozni, vagy kocsikázni egyet, azért hogy biciklizhess, a velencei tó körül már teljesen ki van építve a biciklis út, Balatont is lehet kerülni, de arra érdemes szerintem 2-3 napot szánnia egy kezdőnek...
és hát mint mindenre, erre is igaz, hogy társaságban jobb, próbálj meg rábeszélni barátokat, de ha nem tudnál, akkor netes fórumokon, pl criticalmass on mindig lehet találni szerintem társaságot, mikor szezonja van, akkor rengetegen szerveznek neten túrákat, amikhez tök ismeretlenül is lehet csatlakozni nyugodtan, nekem már életre szóló barátságaim is köttetek ilyenekből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!