Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nektek milyen időközönként...

Nektek milyen időközönként szokott lenni defektetek?

Figyelt kérdés
Nekem van, hogy napi 2 is beakad, vagy heti 3-4. Szerencsére már nem volt vagy 1 hete:D Van olyan, hogy nincs 3-4 hónapig. Pl az első kerekembe nem volt vagy fél éve. Havernak, meg még sose volt miota megvan a bicaja kb 1 éve. Mitől függ szerintetek? Amugy neke mtök fasza, drága külsőm van havernak meg alap ami az 50ezer fotintos bicajhoz volt(ezzel nem fikázni akarom de az én külsőm összesen vagy 10ezer volt)
2012. júl. 3. 13:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
5 éves biciklimmel 1 defektet nem kaptam, pedig erdőben, aszfalton, télen-nyáron jártam vele. Nyilván függ attól, hogy hol tekersz, mennyit fújtál a gumiba, magától a gumi falvastagságától, a gumi korától (nincs e már szétrepedezve).
2012. júl. 3. 13:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem 2600km alatt 2. (Hegyekben, terepen és városban van használva a bringa)
2012. júl. 3. 14:40
 3/11 anonim ***** válasza:

a köpenytől függ, a méretétől, mintázatától.

a 28as, keskeny, sima mintázatú sportgumik defektérzékenyebbek. Pl ami az outikon van.

2012. júl. 3. 15:26
 4/11 anonim ***** válasza:

használj defektgátló zselét...

amúgy én mindig az előírtnál 1 barral kevesebbet fújok, abból kiindulva, hogy mindent úgy gyártanak, hogy ne csak egyszer keljen megvenned, tehát rendeltetés szerü használat alatt szerintem hamarabb bedefektel:P köpeny mérettől és minőségtől is függ... a felnin se legyen hiba, felütés, ne patkázz(bénán),

2012. júl. 3. 15:35
 5/11 claidheamohmor ***** válasza:

Olyan ritkán, hogy nem igazán tartom számon, pedig minden nap tekerek. De hogy számosítsam mégis, hát úgy évente kb. 1 :)

A nyomás mindig legyen a gumi oldalfalán feltüntetett üzemi értékek között (nekem furcsa, de az ismerőseim zöme egyáltalán nem törődik ezzel, sokuknak még pumpája sincs...)

Így nem kapsz felütéses defektet, és jobb eséllyel fordulnak ki alóla az apró sz@rok. Meg az sem mindegy, merre jársz vele.

Szerintem.

2012. júl. 3. 16:38
 6/11 claidheamohmor ***** válasza:

ui.: országúti, 700x20-as tök sima gumival sem kapok gyakrabban defektet, mint terepgumival.

És sosem fújok beléjük az előírtnál kevesebbet.

2012. júl. 3. 16:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Én is a kettő közzöt vagyok általában most pl elől 3.5 hátul 4 bár van az ajánlott pedig 3 és 4.5 között van patkázni nem szoktam általában csak aszfalton megyek
2012. júl. 3. 17:17
 8/11 anonim ***** válasza:
mikor nyári melóztam bringaszerelő műhelyben "kiskoromban" sok defektes ember akik panaszkodtak, hogy sok a defektjük és nem értik mit csinálnak rosszul ezért hozták el szervizbe, sok ilyennél az volt a probléma, hogy nem, vagy csak nagyon vékony védőszalag volt a felni és a belső között...
2012. júl. 3. 17:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Milyen védőszalagra gondolsz?
2012. júl. 3. 22:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Felniszalag, amelyik a belsőt védi a küllők kilógó végétől. Ha gyenge, el tud hasadni és a küllő kiszúrja a belsőt. Leukoplaszttal vagy nagynyomáshoz való felniszalaggal gyógyítható.

Nekem attól függ főleg a defekt, hogy hol járok. Bicikliúton sokkal több van, mint úttesten. Másrészt a kevláros, defektvédelmes gumik is sokat segítenek (persze figyelni kell, hogy az oldalán azért kaphat).

2012. júl. 4. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!