Nektek milyen időközönként szokott lenni defektetek?
a köpenytől függ, a méretétől, mintázatától.
a 28as, keskeny, sima mintázatú sportgumik defektérzékenyebbek. Pl ami az outikon van.
használj defektgátló zselét...
amúgy én mindig az előírtnál 1 barral kevesebbet fújok, abból kiindulva, hogy mindent úgy gyártanak, hogy ne csak egyszer keljen megvenned, tehát rendeltetés szerü használat alatt szerintem hamarabb bedefektel:P köpeny mérettől és minőségtől is függ... a felnin se legyen hiba, felütés, ne patkázz(bénán),
Olyan ritkán, hogy nem igazán tartom számon, pedig minden nap tekerek. De hogy számosítsam mégis, hát úgy évente kb. 1 :)
A nyomás mindig legyen a gumi oldalfalán feltüntetett üzemi értékek között (nekem furcsa, de az ismerőseim zöme egyáltalán nem törődik ezzel, sokuknak még pumpája sincs...)
Így nem kapsz felütéses defektet, és jobb eséllyel fordulnak ki alóla az apró sz@rok. Meg az sem mindegy, merre jársz vele.
Szerintem.
ui.: országúti, 700x20-as tök sima gumival sem kapok gyakrabban defektet, mint terepgumival.
És sosem fújok beléjük az előírtnál kevesebbet.
Felniszalag, amelyik a belsőt védi a küllők kilógó végétől. Ha gyenge, el tud hasadni és a küllő kiszúrja a belsőt. Leukoplaszttal vagy nagynyomáshoz való felniszalaggal gyógyítható.
Nekem attól függ főleg a defekt, hogy hol járok. Bicikliúton sokkal több van, mint úttesten. Másrészt a kevláros, defektvédelmes gumik is sokat segítenek (persze figyelni kell, hogy az oldalán azért kaphat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!