Mennyi időközönként, mivel, és hogyan szoktátok ápolni a láncotokat?
Hetente leszedem,egy flakonba teszem amiben apró kavicsok vannak és brigéciol. Azt rázom jó sokáig. Utána a láncot kiveszem, tiszta vizes flakonba teszem majd megint rázom egy kicsit. Ha ez megvan egy utolsó mozzanatként slaggal átmosom. Ronggyal szárazra törlöm, majd még mielőtt feltenném beolajozom, illetve a bicajon a fogaskereket letisztítom nagyjából kefével.
Tudom hogy nem kis meló, de én erre esküszöm. Annyi gond lehet, hogy ahol mindig bontom a láncot az a szem előbb utóbb megadja magát.
Évente mikor elviszem szervizbe, ott teljesen le szokták pucolni és megolajozzák.
Év közben ha nagyon mocskos és már hallom is tekerés közben, ahogy korcognak a kis homokszemcsék a láncban, Akkor lemosom hígítóval. Rengeteg fekete dzsuva szokott kijönni belőle. Utána ronggyal áttörlöm, megszárítom és befújom ipari kenő, nedvességkiszorító sprével. Ezt találtam itthon hozzá, szerintem a célnak tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!