Mekkora sebességet lehet elérni maximum kerékpárral?
Nem hinnétek, de áttétel kérdése is. Erősebben tudnék tekerni, de gyorsabban már nem...
Aszfalt downhill Dobogókőről Esztergomba, halálfélelemmel kísérve. ^_^
" FIGYELEM! Egészarcos sisak és tárcsafékes kerékpár nélkül ne próbáld utánozni ezt a sebességet lefelé, mert megállni nem fogsz azt garantálom!"
Én mentem már 80-nal V fékkel meg tudtam állni és még sisak is csak hagyományos kerékpáros volt. ;-)
Igaz, hogy nem Magyarországon, mert itt se jó minőségű, megbízható aszfalt lejtő se pedig megfelelő hosszú, egyenes szakasz nincs. Alpokban már van erre sok helyen lehetőség.
Egyáltalán nem igaz, hogy csak a tárcsa fék a tuti. Egy jól működő V fék tiszta száraz időben ugyanolyan vagy jobb. Esős, saras időben pedig nem megyek nagy sebességgel. Aki igen, annak jobb választás persze a tárcsa.
Nekem lejtős, jó minőségű, száraz úton, MTB-vel 68,5 km/h volt a maximum, szélcsendben.
Ha lett volna még nagyobb áttétel, meglett volna a 75 is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!