Mekkora sebességet lehet elérni maximum kerékpárral?
Attól függ hol? Nekem síkon MTBvel 51.3km/h a max, aszfaltos lejtőn pedig 78.9km/h.
FIGYELEM! Egészarcos sisak és tárcsafékes kerékpár nélkül ne próbáld utánozni ezt a sebességet lefelé, mert megállni nem fogsz azt garantálom!
Tartosan azert kitekerni az 50km/h folotti tempot es tartani hosszu percekig ... azert az mar elismeresre melto teljesitmeny.
Persze a kilometerora rejthet erdekes adatokat, de normal edzesben az elobb emlitett tempo mar egesz jonak szamit.
Egy átlagos MTB-vel 40-60 Km/h max, egy országútival 90-110 is lehet. (A tour de francon 55km/h az átlagsebesség)
Én a dirt bicajozzam 80-al mentem, de csaltam. (autóval húztak :P)
Ezt azért nem ajánlom senkinek. Nekem elöl hátul tárcsafékem van és full protectorral csiláltam így is.
Wizoka :D Egy barátom 72-vel ment mtb-kal erdőben, ösvényen lefele :D
Kérdezőnek: Attól függ, milyen terepen, milyen fajta bicaj, és azon belül is milyen minőségű. Nekem a max mountain bike-kal edig 64 km/h volt, aszfalton. Erdei ösvényen sztem 50 körül lehetett. De van még kis köves út, nagyobb köves út, homok (ez a legveszélyesebb talán) és még egy csomó, ami befolyásolhatja a sebességet, mind lefelé, mind felfelé. Egyéntől is függ. Milyen kondiban van, mennyire bátor (felelőtlen...?). Egy országútival lefele el lehet érni akár a 90-100 km/órás sebességet. De láttam videót, ahol montival ment az ürge 163-mal. Igaz, hegyen lefele, elég meredek szögben, és a villája meg eltört a végén, nem bírta a sebességet, és zakózott egyet kb 165 km/órás sebességgel. Túlélte, mákja volt. De ez már eléggé szélsőség. Normál körülmények között azt mondanám, hogy olyan 70 a max egy átlagos embernek.
de ha kiiktatod a légellenállást...
tessék
egyébként felvezető nélkül is átlépték már a 200-at elég rég
más kérdés hogy hegyről lefele, nem önerőből, és a csávó egy kicsit összetörte egyszer magát
http://www.youtube.com/watch?v=rTfu0hjVtzE
a kérdés az volt hogy mekkora sebesség érhető el, nem az hogy mennyire lehet tekerni maximum saját erőből felvezetés nélkül:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!