Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ahhoz, hogy 4-5 kilót sikerülj...

Ahhoz, hogy 4-5 kilót sikerüljön ledobnom, mennyit kellene naponta bicikliznem? (szobabiciklivel)

Figyelt kérdés
2011. febr. 26. 14:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"A zsírégetés nem csak edzés alatti, hanem lényegében állandó folyamat."

Ez tényleg összetett folyamat, viszont a terhelés után jó alaposan meg is éhezik az ember. Viszont utána bátrabban ehet, ha teker a héten megint jó nagyot. Igaz, ahhoz, hogy fogyni tudjon valaki, a kalóriákat is számolgatni kell! A szervezet viszont a jó tápláló dolgokat kívánja meg terhelés után.

Szerintem a nagyon bő folyadék fogyasztásról nem szabad megfeletkezni. Az átmenetileg növeli a testsúlyt de hamar kimegy és kimossa a bomlástermékek jórészét. A mozgáshoz egyébként is kell a víz pótlás mert nagyon sok vizet veszítünk közben. Utána 2 liter víz a minimum. Persze nem egyszerre, ahogy jólesik.

2011. márc. 4. 18:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Valahogy úgy. :)
2011. márc. 4. 21:36
 13/16 anonim válasza:
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, lehet szobabiciklivel fogyni. Én 13-14 kg-ot adtam le vele. Nagyon jó, javítja az állóképességet (ha fokozatosan növeled az időt és a nehézséget). Viszont abban is van valami, hogy pszichikailag megterhelőbb a szobabicó, mint a "kinti", mert ingerszegény a környezet fél-egy órán keresztül. Én is inkább ezzel küzdöttem de még mindig jobban rávettem magam egy héten 5-ször, mint 2 hétben 1-szer kint a szabadban, pláne ha rossz idő is volt kint ráadásul. Ami még szintén fontos, hogy diétázz. Nem kell elhinni a csodadiétákat, nagyon egyszerű a megoldás. Rengeteg folyadékot igyál (leginkább vizet), ne egyél szénhidrátokat (kenyér, tészta stb.) vagy csak minimálisat (1 héten max. 1 napot jelölj ki). Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, kevés szénhidrátú ételeket. Ha ezeket betartod és mellette legalább heti 4-szer mozogsz, biztosan sikerrel jársz. Nem mellesleg az sem mindegy mennyi a súlyfelesleged. Ha 170 cm vagy és 68 kg-ról szeretnél fogyni 58-ra az sokkal nehezebb, mint ugyanezzel a magassággal de 90 kg-ról 78-ra... És hát van az a bizonyos lélektani határ, amin lejjebb ha megfeszülsz sem megy lejjebb... Nekem már a 63 kg nagyon csúcs volt, alkatomnál fogva már tényleg vékony voltam magamhoz képest. Az biztos, hogy nagyon sok lemondással jár egy ilyen időszak de az biztos, hogy elégedett magával az ember utána. Aztán pedig jön a jojózás.. :) Hogy tartsd meg a súlyod? Nehezen.. De a lényeg, hogy elfogadd magad úgy, ahogy vagy és a csontsovány ideált ki kell törölnöd az agyadból. Sajnos a mai nők nagy nyomás alatt állnak e miatt.. De tulajdonképpen mihez képest is duci valaki?!?!??!?!?! Egészség a lényeg. És ehhez a pszichés egészség is fontos. Remélem segítettem. Sok sikert!
2011. márc. 5. 10:02
 14/16 anonim válasza:
hát igen, ingerszegény a környezet szobabiciklizésnél... én ezért szoktam pörgős zenét hallgatni vagy TV-t nézni...pl. való világ az eltereli a figyelmem... :D
2011. márc. 7. 16:24
 15/16 anonim válasza:
Na, sikerült?
2015. jan. 14. 20:18
 16/16 anonim ***** válasza:

Szobabringával szerintem nem lehet akkora kitartása, hogy ez össze jöjjön. Egyébként én imádok bringázni. Szoktam menni rendes biciklivel 50-80 kilométereket, órákon keresztül, volt amikor többet is. Nem szoktam rohanni, inkább élvezem a természetet magam körül, mert olyan helyekre juthatok el erdőbe, úttalan utakra, hegyi ösvényekre, a természetbe ahova semmilyen más járművel nem lehetne.

Aztán egyszer került hozzám egy szobabicikli és örültem, hogy majd télen se fogok ellustulni, nem kell tavasszal újra kezdeni megint 10-20 km-es kezdő távokról az erősödést.

Ennek a további részéről elég azt tudni, hogy kb 5 perc próba tekerés után már nem ment tovább, lelkileg nem tudtam elviselni, hogy ott egy helyben izzadjak tovább. Még a megszokott kellemes menetszél hiánya is nagyon kínzó tud lenni olyankor és még többször meg is ismételjem, a dolgot? Hát nem, szobában, nem valódi, műbiciklin nem lehet. Legalább is hatalmas mazochista önuralom kell hozzá, hogy valakinek ez így sikerüljön.

Egyetlen működő módja van, valódi bringán annyit kell menni rendszeresen ami jólesik és nem jelent nagy terhet. Aztán egyre lehet emelni ezt a távot anélkül, hogy a legkevésbé is megerőltető lenne. Sőt a végén már hiányozni fog az egyre intenzívebb mozgás és szinte kínzó érzés lesz ha nem jut ki az ember egy jó tekerésre a kellemes menetszélben haladva a gyönyörű tájakra.

.

Persze tudom, itt nem a bringázás öröméért akarja nyomni a kérdező, hanem nála az egyetlen cél a fogyás miatti sport, amiről azt mondja az ember, "semmi különbség nincs, ha a szobában nyomod vagy kint a természetben".

De van, méghozzá óriási!

Szerintem a sporthoz is kell valami ösztönzés, ami nem feltétlenül arról szól, hogy izmosodni vagy fogyni szeretnék, hanem valami ami közben szinte folyamatos gyönyört ad, olyant mint amikor az ember kint teker a természetben.

Ott még meg van az az ösztönző erő, miután letekertem 20-40 km-t, hogy még haza is kell érnem. Persze olyankor sem szabad feladni, legfeljebb kicsit pihenni, sok folyadékot inni és lazán tovább tekerni akár kímélő módban is, amíg haza nem érünk. Annyi erővel mondhatnám menet közben, hogy elfáradtam és feldobhatnám a bringát egy távolsági busz csomagterébe (nem tudom tényleg szállítják-e a buszon) és ellustulva haza vitetném magam.

.

Szóval a lényeg, szerintem szobabringán nem sikerülhetett tartósan leadni a súlyból. Oda kitartó rendszeres testmozgás kell ami örömből (nem kényszerből) ered. Életmód és gyökeres étrend változásra van szükség hozzá.

Amit beviszünk kalóriát, azt rendszeresen le kell adni intenzív testmozgással. Az étel minőségi összetételét kell megváltoztatni a koleszterinben és szénhidrátokban dús élelmiszer félékről a fehérje források felé, ami elegendő rendszeres és kellemes testmozgás mellett biztosítani foga a tartós testsúly kontroll lehetőségét.

Sokan álmodoznak, egy kicsit szoba biciklizem és le fogok fogyni akkor is ha eszem mellette amit megkívánok, a tekeréstől még jobban kiéhezve.

2015. jan. 15. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!