Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Magyarországon van értelme az...

Magyarországon van értelme az országúti kerékpárnak, vagy sokkal inkább a gravel a mi "országútink"?

Figyelt kérdés

Eddig MTB-vel jártam az országot. Sok helyen voltam, kis és nagy tavakat körbekerültem többször is, illetve sokszor voltam úton is, ahol azért éreztem, hogy a monti nem a leghatékonyabb, főleg nagyobb távokra.

Azonban a sok fagyökér által felvert bicikliúton, a nem megfelelően karbantartott kátyús utakon nem igazán érzem légtjogosultságát a vékony gumis országútiknak, konkrétan inkább szenvedés mind a biciklisnek, mind a biciklinek és habár úton voltam, ahol elméletben legalábbis az országúti a király, sokszor volt olyan érzésem, hogy azért jó, hogy itt, és ott montival voltam, mert szétvitte volna a csuklóm, meg a felnit.

Úgy gondolom, hogy a gravel egy amolyan "szükséges rossz", legalábbis nálunk. Amíg Svájcban azért veszik az emberek, hogy letérjenek néha az útról, addig szerintem itt, mint "országúti" szélsőségnek felel meg jobban, mert maga az országúti ilyen útviszonyok között inkább kínzás.

Ez a kérdés nem Magyarország utálat, se nem gravel kategória istenítése... egyszerűen csak így érzem.

Hogy látjátok, van Magyarországon értelme országútit tartani, vagy a magyarok országútija a gravel?

dec. 14. 17:33
1 2 3
 21/22 MGéza ***** válasza:

Első mondat vége: *és nem fölösleges.

Csak párszor átírtam küldés előtt és nem olvastam át rendesen.

dec. 17. 18:06
 22/22 MGéza ***** válasza:

"Azonban a sok fagyökér által felvert bicikliúton, a nem megfelelően karbantartott kátyús utakon nem igazán érzem légtjogosultságát a vékony gumis országútiknak, konkrétan inkább szenvedés mind a biciklisnek"

A modern tárcsafékes outikba 32-35mm-es gumi is belefér. A max 25mm-re tervezett patkófékesek tényleg nem valóak országjárásra, de egy outit amúgy sem kínoznék ezzel, nincs a vázon felfogatókonzol, trükközni kell, nyeregcsőre rögzíthető csomagtartót kell venni, satöbbi. Az a kategória arra van kitalálva, hogy pár jól bejáratott útvonalon célirányosan kalóriát égess. Arra viszont az őse "virsligumis" gép is jó, jobb mint bármelyik gravel.

dec. 17. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!