Miért támogatják ennyire a teljesen eredménytelen focit? Mi értelme költeni rá?
Így dugják el a pénzüket a sz@rháziak?
Most komolyan, jelenleg semmit nem tud felmutatni a magyar foci. Vicc amit a válogatott művel. Még védik
és meg is dicsérik őket.
Mindenben jobbak vagyunk amiben versenyt rendeznek.
Egyszerűen irritáló, hogy a sikeres sportágaktól m ég pénzt is képesek elvonni, de a tök eredménytelen focira milliárdokat költenek ! Az egészségügyre meg nincs pénz.
Felháborító. Legalább azokat támogatnák akik megérdemlik.
A hős orbán győzikiénk a semmirekellő focistának nem nevezhető labdakergetők meccseire elmegy, de egy sporteseményen nem jelent még meg ahol mi vertük a világot vagy csak egyszerűen a dobogón állunk. Pont azokat nem támogatják akik miatt felhúzzák a magyar zászlót és a himnuszt játsszák .
Miért nem a vízilabdát támogatják amiben a világ elitjéhez tartozunk? Vagy a kézilabdát amiben szintén van keresnivalónk a pályán? De mondhatnám a hegymászást, a szabad tüdős merülést, a gombfocit(!), és akkor ne is beszéljünk azon sportolókról és sportágakról aki nyeri a világ és európabajnokságokat,olimpiákat !
Szóval miért a hitvány foci?
Évek,évtizedek óta kapják a sok pénz és nem tudtak előre lépni.
Én rosszul úszom. Attól, hogy több pénzt kapok még nem fogok jobban úszni. Ha új medencét kapok akkor sem leszek jobb.
Miért hiszik, hogy majd ők jobban fognak focizni???
Ki kellene mondani, hogy amit focira költenek és beleölnek az felesleges, eredménytelen és értelmetlen.
Itt lenne az ideje, hogy a támogatást esetleg az
eredmények tükrében osszák szét !
Biztos forrásból tudom, hogy olyan csapatokat is támogattak( kis vidéki klubok) ahol még se pálya se csapat nincs !! Ezt egy focis berkekben mozgó személy árulta el nekem pár éve. Közölte, hogy adott településen még nincs csapat(csak formálódik)és nincs pálya! De lóvét már kaptak !
Szégyen az egész.
Szóval miért? Kinek,kiknek áll az érdekében és mit nyernek vele? Mert az emberek nem nyernek vele.
Az a gondolat húzodik mögötte, hogy a foci a legnépszerűbb tömegsport, és ezáltal talán többen fognak sportolni, ami jó az egészségügynek, és ha többen fociznak, akkor jobb lesz a válogatott is, ami javítja a közmorált. (Naivan tekintsünk el attól, hogy a méltóságos úr kedvenc sportjáról van szó.)
Ugyanakkor vissza lehetne kérdezni szarkasztikusan, hogy minek pénz a sikeres sportágaknak, ha pénz nélkül is sikeresek tudnak lenni?
A kérdés jogos. Azért, hogy még jobbak legyenek.
Meg azoknak a sportágaknak kellene a támogatás ahol várható is az eredmény.
De kérdés kérdést szül !
Minek a focinak még több támogatás ha az eddigi sok milliárdtól sem lett jobb?
Nagyon jó a kérdés, de a megoldás szerintem is a tömegsportban és az országmarketingben van.
A vízilabda, evezés "macerás" sportok, kevés embernek van arra motivációja, hogy elmenjen vízilabda edzésre, vagy munka után a haverokkal vízilabdázzék. A kajak/kenu sem tipikusan hobbisport. A boksz is sikeres, de nagyon kevesen mernek lemenni bokszolni egy edzőterembe.
Vannak sikeres, de elqrvult sportok, mint a judo, amelyekben 6 éves kor fölött már nem nagyon vesznek fel.
Államilag olyan sportokat érdemes támogatni, amelyek alkalmas tömegsportnak a nagy tömegek számára, mint például a foci, kosárlabda, röplabda, tenisz, squash, futás, bicikli. Itt jön képbe az országmarketing, hogy ezek közül mi az, ahol van esélyünk. Kerékpárban nem hasítunk (ehhez először is utak kellenének...), a tenisz és squash drága elit sportok, maradnak a labdajátékok. A magyar nem kosaras nemzet, marad a foci és a röplabda. A kézilabda nem tudom, miért nem népszerű. Kosarazni szoktak lemenni egyes kollégák munka után, röplabdázni még soha senkit nem hallottam.
Kizárásos alapon tehát marad a foci, és nyilván a béka segge alatt vagyunk, kell 20 év egy új generáció felneveléséhez. És rengeteg pénz. Meg stadion.
1,Eddig e ért be ! Biztos, hogy ezután majd be fog?
2, Megéri egyáltalán? Hiszen ennyi pénzből sok sikeres sportolót ki lehetett volna nevelni.Csak persze nem focistát.
3,Nem rossz játékosok? Külföldön is gyengék,mitől lennének jobbak a válogatottban?
Nem éri meg nekik küzdeni egy eb vagy vb szereplésért?
Akkor mikor fog beérni a fociba fektetett sok idő,energia és milliárd? Ha ez így van akkor csak fejben van gond!
De legyünk őszinték, nem csak ott van. Gyengék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!