Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Magyarországon van értelme az...

Magyarországon van értelme az országúti kerékpárnak, vagy sokkal inkább a gravel a mi "országútink"?

Figyelt kérdés

Eddig MTB-vel jártam az országot. Sok helyen voltam, kis és nagy tavakat körbekerültem többször is, illetve sokszor voltam úton is, ahol azért éreztem, hogy a monti nem a leghatékonyabb, főleg nagyobb távokra.

Azonban a sok fagyökér által felvert bicikliúton, a nem megfelelően karbantartott kátyús utakon nem igazán érzem légtjogosultságát a vékony gumis országútiknak, konkrétan inkább szenvedés mind a biciklisnek, mind a biciklinek és habár úton voltam, ahol elméletben legalábbis az országúti a király, sokszor volt olyan érzésem, hogy azért jó, hogy itt, és ott montival voltam, mert szétvitte volna a csuklóm, meg a felnit.

Úgy gondolom, hogy a gravel egy amolyan "szükséges rossz", legalábbis nálunk. Amíg Svájcban azért veszik az emberek, hogy letérjenek néha az útról, addig szerintem itt, mint "országúti" szélsőségnek felel meg jobban, mert maga az országúti ilyen útviszonyok között inkább kínzás.

Ez a kérdés nem Magyarország utálat, se nem gravel kategória istenítése... egyszerűen csak így érzem.

Hogy látjátok, van Magyarországon értelme országútit tartani, vagy a magyarok országútija a gravel?

tegnap 17:33
A kérdező szavazást indított:
Van azért értelme nálunk is az országútinak és nem feltétlen csak a gravelnek.
Magyarországon inkább a gravel az aminek értelme van országúti helyett.
3 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

Valamit valamiért. Nincs olyan bringa ami mindenhol minden szempontból a legjobb. Kompromisszumot kell kötni. Neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb számodra.

Nekem nagyjából négy bringa kellene. Egy monti amivel bátran mehetek bármilyen terepre, egy országúti ami jó minőségű aszfalton a leghatékonyabb, egy gravel ami rossz aszfalton és könnyű terepen jó kompromisszum, és egy városi (sárvédővel, csomagtartóval, elektromos rásegítéssel) hétköznapi közlekedésre.

tegnap 17:56
 2/8 A kérdező kommentje:

"Valamit valamiért. Nincs olyan bringa ami mindenhol minden szempontból a legjobb."

100%-ban egyetértek.

Éppen ezért van nekem pont 4 bringám :D

Annyi különbséggel, hogy nálam a gravel az "országúti" (pont a kérdésben leírt okok miatt)

Van egy "hybrid" cross-trekking városban, ez az amit lelakatolok, otthagyok, stb.

Van egy hard tail montim trükközgetésekre meg hobbi célú városi-erdei felhasználásra

Meg van egy fully-m keményebb terepre. Durvább, technikásabb erdei túrákra.

A két szélsőség nekem legalábbis nem adja. Az országúti leginkább a magyar útviszonyok miatt, illetve mert nem akarok versenyezni sem, csak jól haladni. A downhill meg azért, mert sem képességben, sem tökösségben nem vagyok ott, hogy tisztességesen kihasználjak egy olyat.

tegnap 18:10
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ezek alapján amit leírtál neked nincs szükséged országútira.
tegnap 18:13
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen. Sajnálom egyébként, mert szerintem remek dolog.

Igaz ezt külön kérdésbe illene, de ha már itt tartunk, felteszem..

Aki használ országútit és szintén nem szereti a rossz utakat, Magyarországon hol teker? Országosan bárhol érdekel, mert gravellel is szívesebben járnék ilyen helyen.

Nyíregyháza és Tokaj között pl ahhoz képest korrekt a kerékpárút.

tegnap 18:19
 5/8 anonim ***** válasza:
74%
Van egy csomó jó út, pl. amiket 1-2 éve újítottak fel. De ha outi és gravel között kellene döntenem, akkor gravel.
ma 02:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Én elvagyok az orszagutival. 32es gumi van rajta, elmegy mindenhol, még a szigligeti bicikliuton is.
ma 08:13
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem találjunk még ki pár marketingvakításos bringanevet.
ma 09:58
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
Vegyél még bmx-et, triált, fixit, tandemet, rekumbenst, triciklit, monociklit, postás bringát és egy klasszik csepel kempinget is.
ma 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!