Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Akad köztetek olyan, aki már...

Akad köztetek olyan, aki már kezdeményezett eljárást az őt kerékpározás közben megkergető kutyák miatt?

Figyelt kérdés

Olyan helyzetre gondolok, amikor nem történt nagyobb baj, tehát "csak" megkergetés történt, de csak amiatt maradt ennyiben a dolog, mert gyorsabb voltál, a kutya felelőtlen tulajdonosa (az ilyet nem nevezem gazdának) részéről nyugodtan széttéphetett volna.

Ha igen, mit csinált a rendőrség? Milyen jogszabályhely került alkalmazásra? Csak a szabálysértési törvény 193. § (2) bekezdése ( Aki veszélyes ebét nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház (lakás) bejáratán a veszélyes ebre utaló megfelelő figyelmeztető táblát, szabálysértést követ el.) miatt indult nyomozás? Vagy bűncselekmény miatt, testi sértés vagy akár nagy testű kutya esetén emberölés kísérlete miatt? Esetleg közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény is szóba került?

Ha volt ilyen eljárás, milyen fórum előtt milyen eredménnyel zárult az ügy?

A másik: ha volt olyan helyzet, hogy nem tudtál továbbmenni, hanem inkább visszafordultál, a kiérkező rendőrök segítették a továbbhaladásod valamilyen formában?

Külföldi példák is érdekelnek.

nov. 18. 00:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Apám annó nagyon sokat ment biciklivel és ez állandó probléma volt nála. Vett egy nagyon erős, direkt kutyariasztó sípot, így a biciklire lehetett helyezni, mint a csengőt, aztán azt beaktiválta és elillantak a dögök. Ezen kívül volt neki még rendes spréje is ellenük, ha valamelyik eb a hangot ignorálva még mindig túl közel pofátlankodna, akkor le lett fújva szépen.

Tudom, hogy ez nem válasz a kérdésedre, de szerintem olyan nem lesz, aki ilyen dögök miatt rendőrségre menne. Előbb szállok le a bringáról és ütöm agyon a kutyát, majd hajítom árokba, minthogy rendőrt hívjak és ezzel szerintem sokan így vannak, mert túl nagy nyűg lenne, mire az ügyből lenne bármi is. Senkinek semmi kedve járdogálni ide-oda, ráadásul azt se tudod, hogy ki a tulaja az ebnek, hogy honnan szökött ki, érted. Így gondoltam leírom apám példáját, mint javaslat, hogy neked is ezt ajánlom, egy jó kis síp és spré. A síp többnyire elég volt amúgy.

nov. 18. 01:13
 2/10 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Én ilyenkor megjegyzem a tulajdonosnak: ha kapával kell jönnöm biciklizni, akkor használni is fogom….
nov. 18. 05:38
 3/10 anonim ***** válasza:
:)
nov. 18. 07:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Engem ugyanez érdekelne túrázás, futás esetén, mert egyre gyakoribb a problema, ahogy egyre több a felelőtlen kutyatartó.
nov. 18. 11:00
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Sok barom aki nem áll meg ha kergeti a bringát egy kutya...

Állj meg baszki és hívd oda... békén fog hagyni... nem téged kerget hanem a biciklit.

nov. 18. 12:11
 6/10 Kólauborkával ***** válasza:
73%

Vagy legyen megfogva a kutya és akkor nem kerget senkit?!

Én már rúgtam szügyön ilyen neveletlen korcsokat.

nov. 18. 12:12
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Lelehet pontozni 0ra, de ettől még fognak lenni kóbor ebek mindig... és beszariak is maradtok mindig.
nov. 18. 13:32
 8/10 Kólauborkával ***** válasza:
32%
Legfeljebb nem megy haza Tutujka, ha velem találkozik. Engem nem izgat.
nov. 18. 14:21
 9/10 anonim ***** válasza:
18%
Na az ilyen nagyszájúakat szokta halálra marcangolni...
nov. 18. 14:39
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#5!

Ez hülyeség! Ugynaúgy, mint az, hogy le tudud rázni síkon.

Engem kísért már kutya a következő faluig, de az szerencsére csak játékból jött.

De volt olyan is, amelyiknek 1 méterre tőlem folyt a nyála 15 percen keresztül. Nem a bringát kergette.

Nem a kóbor kutyák szoktak veszélyt jelenteni.

nov. 21. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!