Mik a hátrányai az országúti kerékpározásnak mint hobbinak?
Először is nem vagyok outis, más drága outdoor hobbit űzök, de ha több időm, pénzem lenne, nem vetném meg az outizást sem. Így kívülről nézve szvsz ezek a hátrányai:
- Drága. Nagyon drága.
- Kellenek hozzá a jó utak, es lehetőleg nem brutálisan nagy forgalom. Ez sok helyen nem teljesül, keresni kell a jó útvonalat.
- Erősen időjárás függő, ha magashegyi hágókat akarsz megtekerni.
- Talán csak személyes, de nekem lenne hiányérzetem amiatt, hogy az aszfaltozott utakra vagyok korlátozva. Habár az is megoldható, hogy a hágóig országúti bringa, onnan hegymászás, de olyan osztrákot is láttam Facebook csoportban, aki sítúrával kombinálta tavasszal, bringaval vitte a lécet.
-Veszélyes. Súlyos balesetet lehet szenvedni, ha nem figyelsz elégge (az én hobbim nem kevésbé az).
Hagyd a csudába a kerékpározást! Helyette inkább krokettez!
1. Drága
2. Drága
3. Minél többet csinálod, annál drágább lesz (kopó alkatrészek, egyre jobb biciklit szeretnél, stb.)
Számomra más hátránya nincs. Ma már vannak olyan biciklik, amikkel a magyar utakon is lehet menni rendesen, sőt jobb foldutakra is le lehet merészkedni. Ha van radarod, tükröd, fel tudsz készülni a hülyékre.
Túl drága hobbi, ha minőségit szeretnél...
ráadásul magyar kerékpárutak nagyon szarok....
5: országútizni nem lehet kerékpárúton, néhány ritka kivételtől eltekintve. Eleve nálunk sok a gyalog- és kerékpárút, ahol a biciklis max 20-szal mehet, miközben a kezdő outis sebessége is inkább 30, mint 20. Szerencsére gyalog- és kerékpárutat nem kötelező használni (bár sok autós ezt nem tudja, mert jó hülyén eldugva van megfogalmazva a kreszben).
A forgalomban én azt tapasztalom, hogy az utóbbi 1-2 évben jelentősen javult a hozzáállás a biciklisekhez, legalábbis itt a nyugati országrészben. 1-2 hülye mindig van, de ritka aki nem tart oldaltávot. Sokat segít ha nappal is erős villogó lámpákkal közlekedik az ember, mert ha észrevesz az autós 2 km-ről, akkor nem kezdi nyomkodni a telefont, hanem felkészül az előzésedre. Inkább abból van gond, hogy nem számítanak gyors biciklisre, főleg lakott területen. Látja, hogy jön egy bicikli, de azt nem méri fel, hogy nem 15-tel jön, mint Mariska néni, hanem 40-nel és simán kikanyarodik elé.
4: ha van okosgörgőd, akkor annyira nem vagy időjáráshoz kötve, mert benn is tekerhetsz a lakásban. De nyilván még drágább lesz így (görgő 250k, zwift előfizetés 6k/hó)
7:
Nem ritka kivétel nyugaton hogy lehet. Ausztriában simán mehetsz a főutakkal párhuzamos kerékpárosoknak és mezőgazdaságnak fenntartott tükörsima utakon, nyilván a fent a hegyekben a hágókon ott országút ott is.
A gyalog és kerékpárút nagyvárosokban nem hogy outizásra, de normális tempójú munkába tekerésre is borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!