Meg lehet utálni a kerékpározást?
Pár éve bringázgatok outival kb ilyen 40km távokat , mostanában kezdek kiábrándulni belőle. Unalmas meg zavarnak az autósok, néha félek tőlük.
Nem tudom ilyen meg csömörlés előfordulhat?
Csak, ha nem keresel állandóan jobb útvonalakat, mindig meg lehet találni a kevésbé forgalmas, aránylag jó minőségű utakat. Persze ehhez lehet sokkal messzebbre kell menned, növelni a távot. Nem árt ha mondjuk letöltöd a Strava-t, azon van heatmap amin szépen látod, mik a legkedveltebb útvonalak a környékeden, azokat próbáld ki. Vagy menj el nyugisabb helyre, Velencei-tó kör például ősszel kicsit dimbes-dombos, forgalom meg a nyaralószezon végével nem nagyon van, végig jó minőségű dedikált bringautas, nm nagyon fog leszorítgatni senki.
Nekem mondjuk kicsi mélypont pont most nyáron jött el, de az inkább testi volt: Megfelelő étrend kiegészítő szedése helyrerántott.
Én munkába járok vele, minden gödröt, bukkanót, gyökértől felnyomott aszfaltfoltot csukott szemmel ismerek. Ugyanazok jönnek szembe ugyanott.
Na, így bele lehet unni!
3 - szerintem itt sportról van szó, nem közlekedésről. :)
Nekem még nem sikerült ráunni, el sem tudom képzelni. Mondjuk én folyamatosan keresem az új útvonalakat, ennél sokkal nagyobb távokat megyek, hetente legalább egyszer van egy egész napos tekerés. Illetve mindig vannak célkitűzéseim, ami motivál. Ilyen volt pl anno hogy körbe tudjam tekerni a Balcsit egy nap alatt, aztán az hogy ez 9 órán belül legyen. Most épp arra gyúrok hogy fel tudjak tekerni a Kékesre...
Illetve én nagyon szeretek egyedül tekerni, de szerencsére a párom is bringázik. Sokat megyünk együt, főleg ilyen egész napos túrákra, ami tök jó közös program. Kinézünk valami jó célt, felkelünk hajnalban, autóba vagy vonatra pattatnunk, tök szép helyeket látunk, fagyizunk, fröcccsözünk, ebédelünk, kompozunk... Tök jó élmény mindig. :) De most pl együtt gyúrunk a Kékesre is. :)
Én el sem tudom képzelni hogy ezt valaha megunjam, de persze lehet hogy eljön majd az ideje. De neked azt javaslom, hogy valahogyan színesítsd a dolgot. Menj társasággal, keress új útvonalakat, tűzz ki célokat. És ne csak testmozgásként, hanem élményforrásként tekints a birngázásra. :) Vagy pedig engedd el és kezdj el helyette monduuk futni. :D
Akkor keress olyan útvonalat ahol kevés az autós és változtass útvonalat.
Én napi szinten forgatom.
6
Azért írtam ezt, mert most egy sportot miért cserélne le valaki autózásra? 🤷🏼♀️ szóval nem igazán volt releváns a válaszod.
Teljesen meg tudlak érteni! Már gyűlölök kimenni arrafelé ahol kell néhány km-t menni főúton hogy aztán jobb minőségű alsóbbrendő utakra és kerékpár utakra tudjak ráfordulni. A másik irányban a településemről meg nagyon vacak út vezet kifelé, arra meg azért nem szeretek már menni....
Nagyon visszavettem és csak ritkán megyek kerékpározni. Persze a meleg sem segít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!