Érdemes állandóan javítgatni egy olcsóbb trekking biciklit, vagy vegyek újat?
A régebbi biciklim egy Kenzel Fresh trekking. 5 éve vettem kb. 60ért Szlovákiában.
Csak szomszéd városba szoktam átbiciklizni hetente párszor, ami 8 km-re van. Messzebbre a CTM-mel megyek.
Viszont a Kenzelnek kb. 2 havonta van vmi baja, a váltókkal és fékkel állandóan probléma van.
Ezért azon gondolkodom, hogy veszek egy strapabíróbb biciklit, csak nem vmi sok pénzem.

ilyen biciklim van: [link]
Amúgy 3 különböző szervizbe vittem, az egyiket nagyok szidják, így oda már nem, de legtovább fél évig bírták a fékek/váltók.

Ránézésre indokolatlan a 2 havonta szervízelés. Nem rossz az a Tourney váltó, nálam városi és néha szolid túra használatban is kibír 3 évet, mire érdemben lötyögni kezd. A kérdésben írt szimpla használatot egy ilyen alapgépnek is bírnia kellene gond nélkül. Kivéve, ha már minden tropára van hajtva és a szervíz is csak foltozza :)
És érdemes megfontolni a fentebbi ajánlást, szereld magadnak. a jutubon lévő szerelős videókból mindent meg lehet tanulni, egy ilyen gépnél a javítások tökre egyszerű fogásokból állnak.

Lehet rajta segíteni: A gyárinál kicsit jobb láncot rakatni rá, a Saccon féknek hívott szemetet lecserélni valami normális V-fékre, na meg a váltót is cserélni, valami jobbra de amúgy bírnia kéne, lehet nem jól használod?
Viszont ez mind költség, jobb jársz ha eladod. 100k forintért lehet már kapni elég jó minőségű német/holland használt városit vagy trekkinget. Ha kevés pénzed van újat semmiképp sem ajánlok mert amire olyan hogy nyugodtan megveheted mert már minőséget képvisel, az legkevesebb 250k forintba kerül.
19:
Valószínűleg eladom, és vagy a CTM-ememet fogom csak használni, vagy veszek egy masszívabb biciklit is mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!