Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan tudtátok legyőzni a...

Hogyan tudtátok legyőzni a félelmeteket a városban való biciklizéstől?

Figyelt kérdés

Akinek evidens, hogy csak megy és teker az kérem ne válaszoljon. Nekem azok tanácsára van szükségem akikben volt félelem.

Én egy kis faluból származom. Ott szerettem biciklizni, de a legtöbbször járdán mentem és ha útra kellett lemenjek akkor sem kifejezetten volt forgalom.

Mikor felköltöztem Pestre, tudtam hogy soha nem kerül elő a bicikli, mert bár vannak bringasávok, én nem vagyok egy gyorsan hajtó típus és félnék attól, hogy beszólnak a csiga-tempómra.

Úton meg nincs az az isten, hogy valaha merjek fővárosi forgalomba bringázni.

Viszont most el fogok költözni. Egy kisebb városkába fogok menni, ahol tudtommal nincs biciklis sáv. A járdán menni illetlenség? Zavarja a járókelőket? Úton hogy lehet megszokni, hogy esetleg forgalom mellett megyünk?

Tele vagyok félelemmel, de mivel kisváros ezért a tömegközlekedés nem a legjobb, muszáj lenne biciklizni. És valamilyen szinten hiányzik is.

Ti hogy győztétek le a félelmetek?

2023. júl. 21. 07:41
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Belvárosban nem biciklizek, sőt, oda még autóval sem szerettem bejárni. Külső kerületekben laktam/lakom, ahonnan leginkább kifelé tekerek. Általában kisebb forgalmú utcákban és kerékpárutakon. Ha néha a belvárosban adódik dolgom, akkor leteszem valahol a biciklit és átszállok tömegközlekedésre. Azért azt megjegyzem, hogy fiatalabb koromban bátrabb voltam, félelem nélkül mentem nagyobb forgalmú utakon is, ha úgy adódott. Sajnos megöregedtem, most már nagyon meggondolnám, hogy rámegyek-e mondjuk a 10-es vagy 11-es útra. Szóval, bennem inkább nőtt a félelem, ahogy telt az idő. Talán az is közrejátszik, hogy már szinte mindennap látok a híradóban kerékpáros balesetet.:(
2023. júl. 23. 22:26
 22/38 anonim ***** válasza:
Teljesen érthető. Bölcsebb lettél szerintem. Az a fiatal bátorság inkább vakmerőség. Vidéken mennék simán, nagy forgalomban kizárt. Nem szeretnék statisztikává válni.
2023. júl. 23. 23:50
 23/38 anonim ***** válasza:
Én napi szinten szelem át Budapestet bringával. Eddig egyszer volt balesetem, amikor mindössze 3 hete bringáztam. Nem az én hibám volt, de egy rutinosabb bringással nem történt volna meg. Ennek 6 éve, azóta semmi. Nagyon jól el lehet itt bringázgatni, egyre többen teszik is szerencsére. :)
2023. júl. 24. 08:48
 24/38 anonim ***** válasza:
Én is mikor felköltöztem, evidens volt, hogy bringázok, hiszen az a legolcsóbb, covid alatt futárkodni is elkezdtem, jelenleg is azt tolom főállásban de már nem sokáig, télen már nem akarom.
2023. júl. 24. 10:11
 25/38 anonim ***** válasza:

Kicsit kakukk toji válasz mert nekem evidens,hogy csak megyek.

De a csiga tempóra soha senkin nem szoltbe. Van kormány kilehet kerülni!

2023. júl. 24. 11:24
 26/38 anonim ***** válasza:

7 éve bringázom Budapesten (télen-nyáron), és úgy kezdtem, mint itt az egyik kommentelő, hogy kizárólag a párom után voltam hajlandó tekerni. Megkértem, hogy jöjjön el velem a munkahelyig, amikor végre rászántam magam, hogy napi szinten bringával tegyem meg az oda és hazautat.

Nekem még (kopp-kopp) nem nagyon volt balesetem, csak ilyen "majdnem", mert például hiába tudom, hogy hol van elsőbbségem, sosem úgy megyek, mint egy ökör, hanem nagyon figyelek, hogy megkapom-e. Egyébként pár hete pont egy bringás miatt volt majdnem balesetem, mert éppen előztem, ő meg hátranézés nélkül elindult balra. Idejében lefékeztem, de még neki állt feljebb. Szóval a lényeg, hogy mielőtt irányt változtatsz, nézz oldalra, és mindig jelezz a kezeddel, "indexelj". De ha már nagyon közel van hozzád valaki (autós vagy kerékpáros), inkább várd meg, míg leelőz, és csak azután indexelj/kanyarodj.

Bukósisak nem kötelező, de életet menthet. Én megmondom őszintén egészen idén februárig nem hordtam egyáltalán. Majdnem 7 évig nem volt rá szükség, szerencsére. De nagyon sok rémtörténetet hallottam, aztán elég volt egy lefagyott út, amire bár lassan mentem rá, kicsúszott alólam a bringa, de mintha kirántották volna, és akkorát zakkantam, hogy a bal combom majdnem telibe egészen véraláfutásos lett. A csoda se tudja, hogy, de a fejem a beton közelében sem volt, de ha ott becsattan, akkor nekem biztos annyi. Olyan hirtelen történt mindez, a legnagyobb óvatosságom ellenére, hogy azóta minden alkalommal felveszem a bukót...

Lassú bringásokat nem hallottam még, hogy bárki is bántotta volna, kikerülünk mindenkit, és kész. Nem a lassúság a baj, hanem a körültekintés hiánya. Kreszt nézd át (ha esetleg nem tudnád), és alapszabály, hogy akkor van elsőbbséged, hogyha megadják.

Hajrá!

2023. júl. 24. 16:26
 27/38 anonim ***** válasza:
0%

bukósisak még jó hogy kötelező...

te se vagy normális teljesen 26

2023. júl. 24. 17:32
 28/38 anonim ***** válasza:
91%
Dehogy kötelező a sisak....
2023. júl. 24. 17:50
 29/38 anonim ***** válasza:
0%
ja ok, hát igen ha azt akarod hogy valahol az aszfalton terüljön szét az agyvelőd, akkor nem kötelező a sisak a városban ja
2023. júl. 24. 17:55
 30/38 anonim ***** válasza:
85%
Én is hordok sisakot, de attól még nem kötelező :)
2023. júl. 24. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!